Studenten Cingel College schitteren tijdens de Patisserie Parade

20 juni 2017

De eindexamenstudenten van de opleiding Patissier niveau 4 van het Cingel College hebben er al ruim twee dagen hard werken op zitten wanneer de vrienden en familieleden langzaam binnen druppelen. Met hun buis vol chocoladevlekken, poedersuiker in het haar en zweetdruppels op hun hoofd, leggen zij de laatste hand aan hun eigen etalage met showstukken.

Proeve van bekwaamheid

Om zichzelf Patissier te mogen noemen, moeten de elf studenten in twee dagen hun proeve van bekwaamheid afleggen voor een onafhankelijke jury. Deze jury bestaat uit professionals uit de branche. Zij werken van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat om zes producten te maken én een eetbaar showstuk van minimaal 80 cm hoog. De bonbons, gebakjes, taarten, desserts en ijs worden gepresenteerd aan de jury en beoordeeld op verschillende criteria. Ook de processen rondom hygiëne en planning worden beoordeeld.

IMG_8239-e1497944810245-225x300 Op dag twee moeten de studenten hun showstuk, gebaseerd op een zelfgekozen thema, nog opbouwen om tentoon te stellen aan de vrienden en familie. Met thema’s als de 7 zonden, zomer en zelfs de tv-serie Game of Thrones wisten de studenten zich van elkaar te onderscheiden en de mooiste creaties neer te zetten. Het Cingel College is trots op de kracht en creativiteit die de studenten hebben getoond in hun werk en inzet.

Toekomstige patissiers

Nadat alle vrienden en familie van de toekomstige patissiers een plekje hebben gezocht in de zaal, lopen de studenten moe maar voldaan de ruimte binnen onder luid applaus. De studenten worden persoonlijk toegesproken en zij krijgen de mogelijkheid hun thema en proces van de afgelopen twee dagen toe te lichten aan alle aanwezigen. Op dat moment weten de studenten al dat ze geslaagd zijn. Als kers op de taart ontvangen zij een certificaat en gepersonaliseerde buis waarna ze trots huiswaarts keren met een mooi diploma op zak.

Altijd op de hoogte blijven?