Nieuws

Stevig Brood verkoopt brood zonder onzin

Stevig Brood
Foto: Caroline Piek

De opening van de stadsbakkerij Stevig Brood in Woerden vond op 26 mei plaats. Wethouder Hans Haring opende de bakkerij officieel door een meterslang stokbrood door te zagen. Bakker Joost van Iersel verkoopt in zijn bakkerij alleen brood zonder onzin. E-nummers en andere ‘gekke stofjes’ blijven buiten de deur. Zuurdesem is het stokpaardje van de bakkerij.

Zuurdesem

Van Iersel bakt alleen broden met zuurdesem. “Het is de meest natuurlijke manier van brood maken. Zout, meel en water is alles wat ik nodig heb”, aldus de bakker. Van Iersel kreeg zijn desemcultuur bij zijn afscheid van bakkerij Peter Bakt Brood. Bij deze bakkerij deed hij ervaring op nadat hij eerst een opleiding volgde bij het Bakery Institute. Daarvoor had Van Iersel een kantoorbaan bij de gemeente.

Stevig Brood

Stevig Brood heeft een open bakkerij waar klanten het hele proces van zuurdesem tot knapperig brood kunnen volgen. In de winkel staan verschillende proefbordjes, zodat klanten kunnen proeven van bijvoorbeeld zuurdesembrood met dadels en walnoten. Van Iersel heeft geen spijt van zijn carrièreswitch. “Als kind wilde ik altijd al iets doen met eten en drinken. De combinatie met het ondernemerschap ligt mij perfect.”

Wil je meer weten over Joost van Iersel en zijn stadsbakkerij Stevig Brood? Lees het in Bakkers in bedrijf, editie 5-2018. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af. 

 

Deel dit artikel

Verwante dossiers: