Samenwerking Bakkerij Kees Gutter en Waterland’s Weelde

16 januari 2019

Bakkerij Kees Gutter en Waterlant’s Weelde zijn een samenwerking aangegaan. De reden van de samenwerking is volgens Gutter “wat je van dichtbij haalt is écht het allerlekkerst.”

Waar mogelijk kiezen ze bij bakkerij Kees Gutter voor producten uit de streek. “Door gebruik te maken van streekproducten weten we zeker waar het product vandaan komt. Bovendien zijn deze ingrediënten duurzamer, omdat ze geen wereldreis hoeven te maken. Daarbij vinden we het belangrijk veel samen te werken met lokale partijen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de producten vaak smaakvoller zijn, daarom gebruiken we vanaf nu alleen nog maar Waterlandse vleeswaren. Onze ham-kaascroissants worden gemaakt met lokale achterham en de belegde broodjes en tosti’s worden ook met vlees uit Waterland belegd”, aldus Greetje Gutter.

Achterham

Naast het deeg van de bakkers van Kees, heeft een goede ham-kaascroissant ook lekkere kaas en achterham nodig volgens Gutter. “Bij boer Hardebol in Middelie zijn de varkens met liefde grootgebracht en in de slagerij van Waterlant’s Weelde in Oosthuizen wordt het vlees door de slager verwerkt tot heerlijke achterham”, zegt Greetje. De achterham wordt gepekeld. De slager voegt net zoveel water toe als tijdens het uiteindelijke kookproces verloren gaat.

Bakkerij Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter is actief in de regio groot Waterland en heeft zeven winkels in Monnickendam, Volendam, Purmerend en Amsterdam. Daarnaast heeft de bakkerij meerdere verkooppunten én verzorgen ze leveringen aan bedrijven waar er met hun producten gewerkt wordt.

Altijd op de hoogte blijven?