Zomerse Pavlova
Debic inspireert de bakker met recepten met Debic slagroom met 8% suiker. Zoals dit recept voor een zomerse Pavlova van Dré Eversteijn.
Ingrediënten voor 8 porties
Eiwit schuim
- 600 g eiwit
- 1000 g suiker
- 18 g maiszetmeel
Passie crémeux
- 600 g passie puree
- 1 st limoen rasp
- 60 g eigeel
- 200 g suiker
- 4 g gelatine
- 20 g water
- 220 g Debic crème roomboter
Slagroom
- 1000 gr opgeslagen Debic slagroom met 8% suiker
Chocolade coating
- 300 gr cacao boter
- 300 gr witte chocolade
Pâte sablé
- 382 g Debic Croissant Roomboter
- 361 g poedersuiker
- 4 g zout
- 110 g amandelpoeder
- 211 g ei
- 653 g bloem
- 209 g aardappelzetmeel
Bereiding
Eiwit schuim
- Meng het eiwit met de suiker en verwarm tot 50° C en klop dit luchtig op.
- Zeef het maiszetmeel en voeg toe aan de meringue.
Passie crémeux
- Breng de passie puree aan de kook.
- Meng het eigeel met de suiker.
- Meng de gelatine met het water en laat wellen.
- Voeg toe aan de passie puree en verwarm tot 85°C
- Haal van de warmtebron en vroeg de gelatine massa toe koel en af tot 35°C cutter er de Debic crème boter door heen en meng de limoen rasp er door.
- Dek af en bewaar in de koeling.
Coating
- Smelt de witte chocolade met de cacao boter.
Sablé deeg
- Meng de Debic Croissant roomboter, de poedersuiker, het zout en het amandelpoeder tot een deeg.
- Voeg de eieren toe en meng door.
- Meng de bloem en het aardappelzetmeel door.
- Koel het deeg en rol uit tot 2 mm en steek uit met 14 cm ronde ringen.
- Bak de Sablé op 160 °C gedurende 30 min.
Montage
- Spuit het eiwit schuim met een st honore spuitje nr 25 binnen een cirkel van 13 cm. vul het midden indien nodig op met schuim bak deze op 110 °C voor 3 uur.
- Spuit de bodems af met de coating zodat deze minder vocht aantrekken.
- Plaats deze op de sablé bodem.
- Spuit in het midden van de bodem een laagje passie crémeux.
- Spuit met een st. honore spuitje nr. 25 banen slagroom op de bodem en over de crémeux.
- Vul het midden op met verse mango blokjes.
- Decoreer met kokos rasp en chocolade schijfjes.