Torentje ‘Oranje Boven’
RECEPT | Dawn Foods speelt in op de oranje sportzomer en de trend plantaardig. Het Torentje ‘Oranje Boven’ past perfect in de oranje sportzomer en is een lekker eenpersoonsgebakje dat toevallig ook vegan is.
Recept Torentje ‘Oranje Boven’
voor 6 stuks
Torentje (1 plaat 60x40)
- 440 g Dawn Vegan Kapselmix
- 260 g sojadrink ongezoet 4°C (Alpro)
- Dawn Kleurstof Rood & Geel-Oranje (naar wens)
Sinaasappelbavaroise
- 65 g Dawn Vegan Fond Neutraal
- 50 g water 40°C
- 50 g sojadrink (Alpro), gebruik dit ongekoeld
- 200 g Debic Vegantop (opgeklopt tot soortelijk gewicht van 500-550 g/l)
- 25 g Dawn Compound Sinaasappel
Sinaasappelvulling
- 90 g Dawn Delifruit Sinaasappel
Meringue
- 250 g Dawn Meringue Mix Vegan
- 250 g poedersuiker / fijne kristalsuiker
- 165 g water
Afwerking
- 50 g kristalsuiker fijn
- Poederkleurstof oranje (naar wens)
Werkwijze
- Klop voor het torentje alle ingrediënten op met een garde op hoge snelheid gedurende 8 minuten (soortelijk gewicht: 450-500 g/l). Bak dit in de inschietoven (voeg iets stoom toe) bij onderwarmte 200°C – bovenwarmte 210°C (rotatieoven 180°C), gedurende 10-12 minuten.
- Laat afkoelen, snijd stroken van 5 cm x 20 cm en steek ringen uit van 5 cm doorsnede. Plaats de plakken in een ring van 6 cm. Plaats het uitgestoken kapselrondje op de bodem van de ring.
- Roer voor de sinaasappelbavaroise de Vegan Fond Neutraal, sojadrink, Compound en water door elkaar tot een gladde massa. Werk de lobbige Vegantop er in twee etappes door.
- Spuit voor de vulling circa 40 g bavaroise in de vorm en spuit in het midden circa 15 g Delifruit Sinaasappel.
- Klop voor de meringue alle ingrediënten in de hoogste ver-
snelling gedurende 4 minuten met een garde tot een standig schuim. Spuit hier doppen van. - Meng suiker en kleurstof en strooi dit over de doppen. Bak in de inschietoven op 110°C (rotatieoven 90°C), gedurende 60 - 70 minuten.