Summer is coming
Met de zomer in aantocht wordt het weer tijd voor het mooie rode fruit dat alweer te krijgen is. Vaak moet je niet moeilijk denken en gewoon de grondstoffen kiezen die perfect bij elkaar passen: bladerdeeg, rode gelei, Zwitserse room en het mooiste rode fruit. Succes gegarandeerd!
Wat heb je nodig...
Voor circa 12 stuks
Bladerdeeg
- 500 gram patentbloem
- 200 gram water
- 12 gram zout
- 150 gram boter
- 250 gram toerboter
Banketbakkersroom
- 30 gram melk
- 3 gram roompoeder
- 6 gram suiker
- 2 gram dooiers
- 1 vanillestokje
Zwitserse room
- 45 gram slagroom
Overig
- Rood-fruitgel
- Rood fruit
- Pistaches
- Poedersuiker
Stap 1
Draai voor het bladerdeeg de patentbloem, het water, het zout en de boter tot een deeg. Vouw de toerboter in geef het deeg twee halve Franse toeren. Laat dit 45 minuten rusten en geef het vervolgens weer 2 halve Franse toeren. Herhaal dit nog twee keer. Rol het deeg uit op 35 millimeter dik en snijd het op 130 mm x 35 mm. Plaats het in kaders en leg er een buis in. Bak dit in 25 minuten af op 185 graden.
Stap 2
Verhit de melk met de helft van de suiker. Van de overige suiker en het roompoeder maak je een papje met een beetje van het water. Voeg vervolgens de dooiers toe. Als het water kookt, giet je een gedeelte op het papje. Roer dit door. Giet het geheel terug in de pan en breng het aan de kook. Laat de banketbakkersroom 1 minuut goed doorkoken. Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws.
|
Stap 3
Maak Zwitserse room door de banketbakkersroom te mengen met een gelijk deel opgeklopte slagroom.
Stap 4
Spuit de rood-fruitgel en vervolgens de Zwitserse room erin en decoreer overdadig met rood fruit.
Stap 5
Spuit in de halve frambozen wat rood-fruitgel. Voeg eventueel nog pistaches toe en decoreer als finishing touch met poedersuiker.
Stap 6
Geniet van het eindresultaat!
Carlo Midiri
Carlo Midiri is sinds 2002 de trotse eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis. Een ambitieuze ambachtelijke vakman met grote passie voor patisserie. Carlo maakt deel uit van het Nederlands Patisserie Team; een enthousiast team van hoogopgeleide patissiers die creativiteit, energie, innovatie en ambitie met elkaar delen. Midiri heeft verschillende prijzen behaald, waaronder de Dutch Pastry Award en de Dutch Chocolate Master 2022. Ook maakt hij deel uit van de internationale Ambassadeurs Club van Callebaut. Dit wereldwijde netwerk bestaat uit 128 chef-koks, patissiers, meesterbakkers en chocolatiers met een internationale reputatie. Hun doel is om de passie voor chocolade, de technische knowhow en inspirerende toepassingsmogelijkheden door te geven aan andere chocolade professionals.
Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar bestuur@nederlandspatisserieteam.nl.