Rouleaux met aardbei

7 juni 2024 Debic

Debic inspireert de bakker met recepten. Zoals dit recept voor Rouleaux met aardbei met frambozencompote en vulling van Debic Slagroom met 8% suiker.

INGREDIËNTEN VOOR 15 PORTIES

FRAMBOZENCOMPOTE

  • 100 g aardbeienpuree
  • 150 g frambozenpuree
  • 125 g suiker
  • 4 g pectine NH

BISCUIT

  • 25 g melkpoeder
  • 230 g Debic Brioche roomboter
  • 5 g zout
  • 322 g bloem
  • 230 g heel ei
  • 400 g eigeel
  • 570 g eiwit
  • 270 g suiker
  • 320 g water

SLAGROOMVULLING

  • 800 g Debic Slagroom met 8% suiker, opgeslagen

MONTAGE

  • 600 g verse aardbeien

BEREIDING

FRAMBOZENCOMPOTE

  • Meng de suiker en pectine. Voeg dit toe aan de purees en breng aan de kook.
  • Kook 3 minuten door. Stort uit en laat afkoelen.
  • Meng de bevroren diepvriesframbozen met een vlinder kort met de compote.

BISCUIT

  • Breng het water samen met het melkpoeder, het zout en de Debic Constant Roomboter aan de kook.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door. Gaar kort op lage temperatuur.
  • Draai met een vlinder glad en voeg het heelei en eigeel er in 3 keer aan toe. Klop de eiwitten luchtig met de suiker.
  • Verdeel over twee matten van 35 x 56 cm.
  • Bak de biscuit op 100 °C gedurende 12 minuten.
  • Laat afkoelen, draai om en los de biscuit.

MONTAGE

  • Verdeel een laagje compote gelijkmatig over de biscuitplak.
  • Verdeel hierover een laagje slagroom. Snij het kroontje en de onderkant van de aardbeien.
  • Plaats de aardbeien tegen elkaar op de slagroom. Rol strak op en laat goed koelen.
  • Snijd in plakken van 3 cm.

AFWERKING

  • Spuit op met een mini St. Honoré-spuitje en decoreer.

Altijd op de hoogte blijven?