Rouleaux met aardbei
Debic inspireert de bakker met recepten. Zoals dit recept voor Rouleaux met aardbei met frambozencompote en vulling van Debic Slagroom met 8% suiker.
INGREDIËNTEN VOOR 15 PORTIES
FRAMBOZENCOMPOTE
- 100 g aardbeienpuree
- 150 g frambozenpuree
- 125 g suiker
- 4 g pectine NH
BISCUIT
- 25 g melkpoeder
- 230 g Debic Brioche roomboter
- 5 g zout
- 322 g bloem
- 230 g heel ei
- 400 g eigeel
- 570 g eiwit
- 270 g suiker
- 320 g water
SLAGROOMVULLING
- 800 g Debic Slagroom met 8% suiker, opgeslagen
MONTAGE
- 600 g verse aardbeien
BEREIDING
FRAMBOZENCOMPOTE
- Meng de suiker en pectine. Voeg dit toe aan de purees en breng aan de kook.
- Kook 3 minuten door. Stort uit en laat afkoelen.
- Meng de bevroren diepvriesframbozen met een vlinder kort met de compote.
BISCUIT
- Breng het water samen met het melkpoeder, het zout en de Debic Constant Roomboter aan de kook.
- Voeg de bloem toe en roer goed door. Gaar kort op lage temperatuur.
- Draai met een vlinder glad en voeg het heelei en eigeel er in 3 keer aan toe. Klop de eiwitten luchtig met de suiker.
- Verdeel over twee matten van 35 x 56 cm.
- Bak de biscuit op 100 °C gedurende 12 minuten.
- Laat afkoelen, draai om en los de biscuit.
MONTAGE
- Verdeel een laagje compote gelijkmatig over de biscuitplak.
- Verdeel hierover een laagje slagroom. Snij het kroontje en de onderkant van de aardbeien.
- Plaats de aardbeien tegen elkaar op de slagroom. Rol strak op en laat goed koelen.
- Snijd in plakken van 3 cm.
AFWERKING
- Spuit op met een mini St. Honoré-spuitje en decoreer.