Red Sensation
De Red Sensation bestaat uit getoerd gerezen deeg met een vulling van frambozen en amandelspijs. Het kan worden gegeten als tussendoortje of als lunch.
Tekst en foto’s: Nederlands BoulangerieTeam/Niek van Waarde
Stap 1 Frambozen roomvulling
Benodigdheden
- 250 gram frambozenpuree (vervang voor de vanilleroom de puree door slagroom en een vanillepeul)
- 250 gram slagroom
- 80 gram suiker
- 25 gram maïzenapoeder
- 80 gram eidooier
Breng de frambozenpuree met de slagroom aan de kook. Meng ondertussen de suiker met de maïzena en de eidooier. Maak familie van de drie componenten en kook dit nog even rustig door. Spuit vervolgens 20 gram vanilleroom in een siliconenmatje van 3,5 cm breed. En spuit 25 gram van de frambozenroom in een bolmatje van 25 gram. Vries dit vervolgens in.
Stap 2
Benodigdheden
- T 45 (Super patent kristal) 1.500 gram 100%
- Zout 30 gram 2%
- Kristalsuiker 150 gram 10%
- Honing 30 gram 2%
- Gist 90 gram 6%
- Roomboter 75 gram 5%
- Ei 75 gram 5%
- Water 300 gram 20%
- Volle melk 300 gram 20%
Draaien:
- 4 minuten langzaam
- 2 minuten snel
Voor de kleur:
- 10% van het basisdeeg afhalen en kleuren met rode kleurstof. Verpakken in plastic en een nacht laten overbruggen in de koelkast.
- Toer de volgende dag 750 gram 50% toerboter in 1x4, 1x3. Na de laatste toer het gekleurde stuk uitrollen en op het getoerde deeg leggen. Laat dit geheel nu minimaal één uur rusten / koelen in de koelkast.
Stap 3
Rol het deeg vervolgens uit tot 2,8 mm en snijd er stroken van 5 cm breed van. Rol pillen spijs van 1 cm dik en de lengte van het uitgerolde stuk deeg. Maak het licht vochtig met water, rol dicht en koel het geheel eventueel terug. Rol het restdeeg uit tot 1,5 mm en prik dit met de korstprikker. Steek hier rondjes uit van 6 cm breed en leg deze in een gesmeerde ring van 9 cm.
Stap 4
Snijd van de pillen stukjes van 1 cm breed en leg 9 à 10 stukjes trapsgewijs rond in de ring. Laat dit voldoende rijzen circa 1,5 uur in een rijskast van 27 graden. Bak dit vervolgens 18 minuten op 175 graden met stoom.
Stap 5
Haal de frambozenroom uit de vriezer en spuit ze eventueel af met cacaoboterspray of met de airbrush. Meng hiervoor één deel chocolade met één deel cacaoboter en smelt dit.
Stap 6
Werk de snack vervolgens af met bijvoorbeeld een koekje en/of frambozen.
Over Niek van Waarde
Waar werk je?
Ik werk sinds 1,5 jaar bij Sonneveld.
Waar ben je trots op?
Ik ben er trots op dat ik bakker ben! Verder ben ik trots op het feit dat ik onder andere heb mogen deelnemen aan de voorrondes van het wereldkampioenschap en de Coupe du Monde de la Boulangerie.