Chocolate Gingerbread House

3 september 2024 Nederlands Patisserie Team Peter Roek

In deze editie een smaakvol chocoladehuisje als eyecatcher voor de feestdagen. Verras uw gasten door een combinatie van chocolade, gekonfijt fruit, noten en krokante gemberspeculaas te presenteren.

Bart de Gans

Bart is winnaar van ‘De lekkerste bonbon van Nederland’, chef/eigenaar bij Perfri Chocolate & Pastry en is regelmatig te vinden in het ‘So Good’-magazine. Met twintig jaar ervaring geeft Bart zijn kennis via masterclasses en workshops graag door aan toekomstige vakgenoten en geïnteresseerden.
De lessen die Bart tijdens zijn opleidingen volgde, geeft hij nu zelf. Bart helpt organisaties in binnen- en buitenland met uitdagingen rondom productontwikkeling en procesbegeleiding. Kennisdeling is een groot goed waar hij zich graag voor inzet. Zijn motto: ‘Kennis is macht, vermenigvuldigen is kracht.’
Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@perfri.com

Wat heb je nodig...

Voor 1 stuk

Karamel

  • 38 gram water
  • 96 gram suiker
  • 96 gram glucose
  • 372 gram room
  • 87 gram boter
  • 306 gram witte chocolade
  • 2,8 gram fleur de sel

Gingerbread

  • 500 gram boter
  • 650 gram basterd geel/lichtbruin
  • 150 gram koekkruimels bastogne
  • 100 gram karnemelk
  • 50 gram ei
  • 8 gram zout
  • 15 gram koolzuur
  • 40 gram speculaaskruiden
  • 1000 gram Zeeuwse bloem
  • 20 gram sinaasappelzest

Stap 1

Room toevoegen Chocolade Gingerbread House (© Peter Roek)

Verwarm de suiker tot 180˚C en voeg warme room, vanille en glucose toe.

Stap 2

Chocolade en boter smelten Chocolade Gingerbread House (© Peter Roek)

Voeg de chocolade en boter toe bij 50˚C. 

Stap 3

Emulgeren Chocolade Gingerbread House (© Peter Roek)

Emulgeer met behulp van de staafmixer.

Stap 4

noten, zaden, gekonfijt fruit (© Peter Roek)

Prepareer de­ ­noten, zaden en het ­gekonfijte fruit.

Stap 5

Chocolade vormen Chocolade Gingerbread House (© Peter Roek)

Vul de vormen met de gewenste chocolade.

Stap 6

maken Chocolade Gingerbread House (© Peter Roek)

Voeg direct de noten, zaden en het gekonfijte fruit toe.

Stap 7

Speculaasdeeg met poeder (© Peter Roek)

Bak het speculaasdeeg en poeder dit direct na het bakken af met ­extra speculaas- en gemberkruiden.

Stap 8

karamel op koek spuiten (© Peter Roek)

Spuit de karamel over de koek en assembleer het huisje.

Stap 9

Het eindresultaat!

Chocolade Gingerbread House (© Peter Roek)

Altijd op de hoogte blijven?