Banoffee Cheesecake

7 mei 2024

Amerikaanse patisserie, zoals brownies, cupcakes, cheesecake en red velvet cake, raakt steeds meer ingeburgerd in ons land. Debic springt in op deze trend en biedt Amerikaanse patisserie met een twist. Zoals deze Banoffee Cheesecake, een recept van Bruno van Vaerenbergh.

Ingrediënten voor 5 porties

Banoffee Cheesecake

  • 235 g verse bananen
  • 75 g rietsuiker
  • 165 g kokospuree
  • 24 g gelatine
  • 1 limoen (zeste)
  • 5 g geraspte gember
  • 12 g Rhum Mount Gay 55% vol.

Roomkaas vulling

  • 660 g crème patissière (zelfbereid)
  • 550 g MonChou®
  • 70 g gelatinemassa (1:5)
  • 45 g kastanjehoning
  • 450 g Debic Duo

Crunchy Cookie Crumble

  • 375 g gebakken pâte sablée
  • 125 g speculoos
  • 85 g feuilletine
  • 75 g karamelchocolade
  • 175 g Debic Brioche roomboter

Exotische decoratie

  • 335 g kokospuree
  • 115 g mangopuree
  • 165 g crème patissière (zelfbereid)
  • 1 limoen of kaffir (zeste + sap)
  • 0,5 vanillestokje
  • 48 g gelatinemassa (1:5)
  • 375 g Debic Duo

Bereiding

Banoffee compote

  • Bak de plakjes banaan en karamelliseer ze met rietsuiker en rum.
  • Reduceer met de kokospuree en breng op smaak met limoen en gember.
  • Voeg de gesmolten gelatine toe en verdeel in vijf siliconenvormen.
  • Spuit een spiraal van karameltopping en vries in.

Crunchy Cookie Crumble

  • Verkruimel de droge, gebakken pâte sablée en speculoos tot grove kruimels.
  • Smelt de Debic Brioche en karamelchocolade.
  • Voeg de feuilletine toe en meng.

Vulling roomkaas

  • Laat de MonChou® zacht worden en voeg de crème patissière toe.
  • Verwarm de gelatinemassa met de honing en meng.
  • Spatel er de half opgeklopte Debic Duo onder.

Exotische decoratie

  • Verwarm de helft van de puree met de zeste en het vanillestokje.
  • Laat de crème patissière zacht worden met het sap.
  • Smelt de gelatinemassa in de puree, voeg de rest van de puree toe en meng met de crème patissière.
  • Spatel er de half opgeklopte Debic Duo onder.
  • Verdeel in vormpjes en vries in.

Montage

  • Verdeel een laagje crumble over de bodem van de cirkels en zet voor een uur in de diepvries.
  • Gebruik de helft van de roomkaas vulling en smeer die op de bevroren banoffee-laag.
  • Ga verder met de resterende vulling.
  • Bewaar in de vriezer.
  • Ontvorm de cirkels en voeg een witte glazuur toe.
  • Bespuit het exotische decor met witte chocolade en plaats het onmiddellijk op het glazuur.

Afwerking

Decoreer.

Altijd op de hoogte blijven?