Stokbroodje met pure chocolade en geroosterde hazelnoten
Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen. Een perfect weekendbroodje!
Recept en foto's: BoulangerieTeam
Even voorstellen... Hans Heiloo
Waar werk je?
Ik werk als docent bij het Bakery Institute in Zaandam.
Waar ben je trots op?
Ik ben trots op mijn deelname aan de IBA Cup in München. Dit was mijn allereerste wedstrijd namens het BoulangerieTeam.
Na een carrière als patissier in diverse tophotels en restaurants kwam Hans in 2013 werken als docent bij Bakery Institute. Hans volgde zelf de 9-weekse opleiding Boulangerie. Zijn specialisme is desembrood en sierstukken.
Wat heb je nodig...
- 100% T55
- 2% zout
- 1% gist
- 25% vloeibare desem
- 50% water
- 10% room
- 30% chocolade 80% op 35°C
- 10% inwas room
- 7,5% geroosterde hazelnootjes, gehakt
- 7,5% chocolade druppels, bakvast
Desem
- 50% starter
- 100% water op 45°C
- 100% T65
Stap 1
- Meng de desemstarter met water.
- Meng de bloem erdoor.
- Laat 2 uur rijzen op 34°C.
- Koel terug op 4°C en gebruik na 3 uur of laat staan voor de volgende dag.
Stap 2
- Voeg bloem, zout, desem, gist, water en room in de kuip.
- Draai 6 minuten en kneed 3 minuten. Zet de machine terug naar stand 1.
- Voeg de vloeibare chocolade toe en meng tot het is opgenomen.
Stap 3
- Was in met de tweede hoeveelheid room.
- Voeg daarna het garnituur toe.
Stap 4
- Gewenste deegtemperatuur van 24°C en geef 90 minuten bulkrijs.
Stap 5
- Verdeel na de bulkrijs in stukken van 320 gram.
Stap 6
- Punt deze op en geef 20 minuten puntrijs.
Stap 7
- Rol tot een mooi stokbroodje, maak ze niet te lang en geef 60 minuten narijs.
- Schiet in op 235°C kap en 210°C vloer. Stoom en zet de oven terug naar 225°C kap en 200°C vloer. Bak rond de 24 minuten.
Het eindresultaat! Geniet ervan!
Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.