Appel-kaneelsoes
Debic inspireert de bakker met recepten met Debic Cream Plus Mascarpone. Zoals dit recept voor een Appel-kaneelsoes van Dré Eversteijn.
Ingrediënten voor 10 personen
Soezendeeg
- 321 g water
- 25 g Nedgold 5% (melkpoeder)
- 5 g zout
- 6 g suiker
- 146 g Debic Brioche roomboter
- 176 g bloem
- 321 g ei
Krokant deeg
- 200 g Debic Brioche roomboter
- 250 g suiker
- 250 g bloem
Kaneel-mascarponeroom
- 8 g kaneelpoeder
- 1000 g Debic Cream Plus Mascarpone
- 80 g suiker
Appel-karamel compote
- 50 g suiker
- 50 g Debic Cream Plus Mascarpone
- 150 g appels gesneden in blokjes van 5 x 5 mm
- 16 g limoensap
Garnituur
- chocoladedecoratie
Bereiding
Soezendeeg
Breng het water samen met de melkpoeder, het zout, de suiker en de Brioche roomboter aan de kook. Voeg de bloem toe en gaar op lage temperatuur. Meng met een vlinder glad en voeg het ei in drie delen toe. Spuit dopjes van het soezendeeg op een bakplaat en leg er een plakje deeg op. Bak de soesjes op 200 °C, met de kap 15 minuten gesloten. Verlaag de oven tot 160 °C, open de kap en bak nog eens 15 minuten.
Krokant deeg
Meng de Brioche roomboter, suiker en de bloem, laat daarna koelen. Rol het deeg uit tot een dikte van 1,8 mm en steek het uit in cirkels van 5 cm.
Kaneel-mascarponeroom
Klop de Cream Plus Mascarpone met de suiker luchtig, meng daarna de kaneelpoeder erdoor.
Appel-karamel compote
Karamelliseer de suiker en blus af met de Cream Plus Mascarpone. Meng met de warme room. Voeg de appelblokjes en het limoensap toe, meng en laat afkoelen.
Opbouw & afwerking
Snijd de soezen open. Breng de kaneel-mascarponeroom over in een spuitzak en vul de soezen. Vul deze met de appel-karamel compote. Plaats het kapje op de soes en werk af met chocoladedecoratie.