Zilte Jutter

WEB_Recept Zilte Jutter_Stap 1_1b

WEB_Zilte-Jutter-200x300 De Zilte Jutter is een heerlijk zacht brioche broodje die als een quiche gevuld wordt met onder andere tonijn, garnalen, zeekraal, paprika, uitjes en twee soorten kaas. Warm twee of drie van deze broodjes even op in de oven en je hebt een volwaardige maaltijd!

Tekst: Mark Plaating/BoulangerieTeam | Foto’s: Oscar van der Wijk

Benodigdheden

Recept briochedeeg voor 60 broodjes:

  • 1.000 gram bloem
  • 50 gram gist
  • 20 gram zout
  • 10 gram melkpoeder
  • 120 gram suiker
  • 5 gram citroenrasp
  • 530 gram verse eieren
  • 70 gram water
  • 600 gram boter (als allerlaatste erdoor draaien!)

Het deeg een dag van te voren draaien en een nacht in de koeling plaatsen om te rijpen en op te stijven.

Overige ingrediënten:

  • Fonceerdeeg: 1.500 gram briochedeeg
  • Vulling 1: 900 gram briochedeeg
  • Vulling 2: 405 gram tonijn uit blik op oliebasis
    • 540 gram gesnipperde (rode) uitjes
    • 210 gram gegrilde gele paprika
    • 210 gram gegrilde rode paprika
    • 300 gram zeekraal
    • 150 gram parmezaanse kaas
    • 240 gram mozzarella kaas
    • 450 gram Hollandse garnalen
    • 6 gram zout
    • 6 gram peper
    15 takjes verse dille
  • Vulling 3: 390 gram slagroom

    300 gram heelei

    210 gram eiwit
  • Decoratie: verse peterselie

Stap 1

Rol 900 gram briochedeeg van vulling 1 uit op 4 mm dikte en vries dit in. Wanneer het goed bevroren is het deeg in kleine blokjes van 4 x 4 mm snijden.

Meng alle grondstoffen van vulling 2 en voeg de blokjes briochedeeg daaraan toe.

Meng de grondstoffen van vulling 3 door elkaar en voeg deze als laatste toe aan de massa.

Stap 2

Rol het briochedeeg van 1.500 gram uit op een dikte van 2 mm en koel het terug in de vriezer. Het koude en goed ontspannen deeg met een ronde deegsteker plakjes uitsteken. De plakjes forceren in de stervormpjes.

Stap 3

Schep met een ijsschep 70 gram vulling in de geforceerde blikjes.

Stap 4

Na circa 45 minuten narijs bakken in een heteluchtoven van 165°C gedurende 17 minuten. Los de broodjes uit de blikjes wanneer ze afgekoeld zijn.

Stap 5

Knip de verse peterselie in kleine stukjes.

WEB_Recept-Zilte-Jutter_Stap-5-300x200

Stap 6

Plaats een stukje peterselie in een van de punten van de zeester.

WEB_Recept-Zilte-Jutter_Stap-6-300x200

Vragen over dit recept?

Stuur dan een mail naar info@ boulangerieteam.nl.

Lees ook
Batard de multicéréales - Op vloer gebakken meerzadenbrood

Batard de multicéréales - Op vloer gebakken meerzadenbrood

Behalve met voordegen, zoals poolish en desem, kunnen we brood nog op een andere manier verbeteren: met een kookstuk. ‘Soakers’, ‘Quelstück’, ‘Tang Zhong’, ‘Brühstück’ of gewoon ‘kookstuk’: allemaal benamingen van verschillende kookstukmethoden.

Tricolore millefeuille - Verrassende variatie op de tompouce

Tricolore millefeuille - Verrassende variatie op de tompouce

Een pastry met zachte, warme smaken van pistache en koffie, gecombineerd met het frisse van frambozen. De krokante millefeuille-basis zorgt voor een feestje van texturen en smaken.

Meer tijd voor creativiteit en experimenteerlust met basisproducten van Pruvé

Meer tijd voor creativiteit en experimenteerlust met basisproducten van Pruvé

Gwenn Danis (34) was van kinds af aan vaak in de keuken te vinden, maar naar eigen zeggen was hij meer kok dan bakker. Dat veranderde toen hij in 2010 in Parijs ging wonen. “Patisserie is daar veel meer met de cultuur verweven”, vertelt hij. Zijn carrière als banketbakker nam pas echt een vlucht toen hij het in 2017 schopte tot de finale van ‘Heel Holland...

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...