Zilte Jutter

WEB_Recept Zilte Jutter_Stap 1_1b

WEB_Zilte-Jutter-200x300 De Zilte Jutter is een heerlijk zacht brioche broodje die als een quiche gevuld wordt met onder andere tonijn, garnalen, zeekraal, paprika, uitjes en twee soorten kaas. Warm twee of drie van deze broodjes even op in de oven en je hebt een volwaardige maaltijd!

Tekst: Mark Plaating/BoulangerieTeam | Foto’s: Oscar van der Wijk

Benodigdheden

Recept briochedeeg voor 60 broodjes:

  • 1.000 gram bloem
  • 50 gram gist
  • 20 gram zout
  • 10 gram melkpoeder
  • 120 gram suiker
  • 5 gram citroenrasp
  • 530 gram verse eieren
  • 70 gram water
  • 600 gram boter (als allerlaatste erdoor draaien!)

Het deeg een dag van te voren draaien en een nacht in de koeling plaatsen om te rijpen en op te stijven.

Overige ingrediënten:

  • Fonceerdeeg: 1.500 gram briochedeeg
  • Vulling 1: 900 gram briochedeeg
  • Vulling 2: 405 gram tonijn uit blik op oliebasis
    • 540 gram gesnipperde (rode) uitjes
    • 210 gram gegrilde gele paprika
    • 210 gram gegrilde rode paprika
    • 300 gram zeekraal
    • 150 gram parmezaanse kaas
    • 240 gram mozzarella kaas
    • 450 gram Hollandse garnalen
    • 6 gram zout
    • 6 gram peper
    15 takjes verse dille
  • Vulling 3: 390 gram slagroom

    300 gram heelei

    210 gram eiwit
  • Decoratie: verse peterselie

Stap 1

Rol 900 gram briochedeeg van vulling 1 uit op 4 mm dikte en vries dit in. Wanneer het goed bevroren is het deeg in kleine blokjes van 4 x 4 mm snijden.

Meng alle grondstoffen van vulling 2 en voeg de blokjes briochedeeg daaraan toe.

Meng de grondstoffen van vulling 3 door elkaar en voeg deze als laatste toe aan de massa.

Stap 2

Rol het briochedeeg van 1.500 gram uit op een dikte van 2 mm en koel het terug in de vriezer. Het koude en goed ontspannen deeg met een ronde deegsteker plakjes uitsteken. De plakjes forceren in de stervormpjes.

Stap 3

Schep met een ijsschep 70 gram vulling in de geforceerde blikjes.

Stap 4

Na circa 45 minuten narijs bakken in een heteluchtoven van 165°C gedurende 17 minuten. Los de broodjes uit de blikjes wanneer ze afgekoeld zijn.

Stap 5

Knip de verse peterselie in kleine stukjes.

WEB_Recept-Zilte-Jutter_Stap-5-300x200

Stap 6

Plaats een stukje peterselie in een van de punten van de zeester.

WEB_Recept-Zilte-Jutter_Stap-6-300x200

Vragen over dit recept?

Stuur dan een mail naar info@ boulangerieteam.nl.

Lees ook
Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

Het Nederlands BoulangerieTeam gaat door naar het WK Boulangerie 2020. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels wisten zich hiervoor te plaatsen tijdens de kwalificatiewedstrijd in het hart van Parijs. Het WK Boulangerie 2020 vindt plaats tijdens Europain 2020. Het Nederlandse team behaalde in Parijs de tweede plaats, achter Frankrijk...

Mag ik het recept?

Mag ik het recept?

Onder het motto ‘People who love to eat are always the best people’ (Julia Child) bracht Uitgeverij Unieboek een ‘boek’ uit met weinig vaste inhoud en alle ruimte om je eigen favoriete recepten te verzamelen.

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Functieomschrijving: Als Broodbakker/Deegmaker ga jij mee werken binnen een enthousiast team. Je draagt dagelijks je steentje bij aan o.a. het produceren van klein...

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot Z en volgens een...

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...