Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Recept Voorjaarstaartje

Een taartje met voorjaarssmaken, waaronder mango, passie, banaan en citroen. Dat alles gecombineerd met yoghurt, krokante melkchocolade en een basis van amandelfinancier. De combinatie van verschillende texturen en recepturen zorgt voor een heel mooi en smaakvol resultaat, dit voorjaar speciaal ontwikkeld voor Huize van Wely.

Wat heb je nodig...

Yoghurtroom

  • 145 gram Room (ongezoet)
  • 23 gram Suiker
  • 70 gram Yoghurt
  • 6 gram Yoghurtpoeder
  • 1 gram Gelatine
  • 5 ml Water

Amandelfinancier

  • 100 gram Boter
  • 120 gram Suiker
  • 60 gram Amandelpoeder
  • 108 gram Eiwit
  • 40 gram Bloem
  • 2 gram Bakpoeder
  • 10 gram Honing

Cibamaramousse

  • 300 gram Cibamarapuree
  • 6 gram Gelatine
  • 30 ml Water
  • 300 ml Slagroom (ongezoet)

Cibamaracrémeux

  • 187 gram Cibamarapuree
  • 150 gram Suiker
  • 187 gram Eieren
  • 93 gram Eidooiers
  • 6 gram Gelatine
  • 30 ml Water
  • 145 gram Boter

Melkchocoladedip

  • 200 gram Melkchocolade
  • 40 ml Olie
  • 20 gram Gehakte nootjes

Stap 1

Recept Voorjaarstaartje_stap 1

Bereid de yoghurtroom: verwarm de slagroom met de suiker en voeg gelatine toe, en vervolgens yoghurt en yoghurtpoeder. Eén nacht laten afkoelen in de koelkast (de room moet onder de 7 graden Celsius zijn om hem later op te kloppen).

Stap 2

Recept Voorjaarstaartje_stap 2

Bereid de volgende dag de amandelfinancier: smelt de boter, voeg alle droge grondstoffen toe en vermeng met het lauwwarme eiwit. Bak het geheel gaar in de oven.

Stap 3

Recept Voorjaarstaartje_stap 3

Los de amandelfinancier.

Stap 4

Recept Voorjaarstaartje_stap 4

Bereid de cibamaramousse: verwarm de puree tot 24 graden Celsius en voeg de gewelde gelatine toe. Vermeng het geheel met de lobbige slagroom.

Stap 5

Maak de cibamaracrémeux: kook de puree met de suiker, voeg de eidooiers toe en gaar dit alles tot 85 graden Celsius. Vermeng vervolgens met de gewelde gelatine. Voeg tot slot de boter toe en meng met de staafmixer. Laat afkoelen in de koelkast.

Stap 6

Recept Voorjaarstaartje_stap 6

Vul de ring met de cibamaramousse, voeg de financier toe en doe de taart in de vriezer.

Stap 7

Recept Voorjaarstaartje_stap 7

Maak de chocoladedip: smelt de chocolade en vermeng met de olie en de nootjes. Haal de bevroren taart erdoorheen.

Stap 8

Klop de yoghurtroom op tot de gewenste luchtigheid en spuit hem op de taart, in toefjes van verschillende omvang.

Stap 9

Recept Voorjaarstaartje_stap 9

Klop de cibamaracrémeux los, spuit die op de taart en decoreer met de mangoblokjes.

Stap 10

Recept Voorjaarstaartje_stap 10

Werk de taart af met een mooie decoratie en wat gekonfijte limoenzeste.

Robin Hoedjes

Recept Voorjaarstaartje_Robin Hoedjes

Robin Hoedjes werkt als Executive pastry chef bij Huize van Wely in Noordwijk. Van jongs af aan kreeg hij de liefde voor het vak mee van zijn vader. Door de jaren heen heeft hij zich, door middel van opleiding, werkervaring en diverse cursussen, gespecialiseerd en verdiept in patisserie en chocolaterie.

Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@patisserieteam.nl.

 

Dossiers
Lees ook
Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Afgelopen zomer in Frankrijk zag ik het overal: patisserie van de bakker. Niet de haute couture-taartjes die je in Parijs en andere grote steden veel ziet, maar de koeken, cakejes en tartelettes in elk dorp bij de bakker op de hoek, waar je je dagelijkse (stok)brood haalt. Het woord patisserie doet in dit verband misschien wat vreemd aan. Ik zie daarbij...

1-2-3 Patisserie: De kortste weg naar eigentijds gebak met Debic en Bakeplus

1-2-3 Patisserie: De kortste weg naar eigentijds gebak met Debic en Bakeplus

Eigentijdse patisserie is gebak met een moderne uitstraling, meer texturen en meer smaak. De vraag ernaar wordt steeds groter. Daarom helpt Debic je, samen met Bakeplus, graag een selectie trendy patisserie te ontwikkelen. Met behulp van ons 1-2-3 patisserieconcept kun je eenvoudig aan de slag met het uitbreiden van je bestaande assortiment.

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...