Twister-extra

chees twister_Vandemoortele

Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele. 

Ingrediënten

Voor 50 stuks

  • 2 stuks Banquet d’Or Roomboter korstdeegplak 2,8 mm (B51)

Ragoutvulling

  • 300 gram St-Allery Revolution Butter Blend (413340)
  • 400 gram Bloem
  • 1.500 gram Tuinkruidenbouillon
  • 30 gram Kerriepoeder
  • 200 gram Bamigroente (gedroogd)
  • 1.200 gram Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak een ragout van de St-Allery Revolution Butter Blend, bloem, bouillon en de kruiden.
  2. Rol de korst iets dunner als dat gewenst is.
  3. Verdeel de ragout over de plak en strooi hierover 400 gram kaas.
  4. Snijd de plak eenmaal over de lengte door (zodat je twee banen van 28,5 cm krijgt).
  5. Snijd vervolgens stroken van 3 cm breed.
  6. Rol de stroken op grote satéprikkers, waarbij aan de onderkant 2 tot 3 cm blijft uitsteken.
  7. Rol de stroken bij en leg op een plaat siliconenpapier.
  8. Strijk licht in met ei.
  9. Rol de kaastwisters in de kaas en bestrooi eventueel met kerrie.
  10. Bak 18-20 minuten op 180 °C.

Voor meer kerstrecepten zie: www.vandemoortele.com.

Vandemoortele_logo klein

Dossiers
Lees ook
Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat in mei 2022 examen doen voor de titel Meester Boulanger. Hij traint momenteel hard voor dit examen. Zijn reis naar de meestertitel legt hij online vast op de website www.oprijsmetbakkerbas.nl.

Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Afgelopen zomer in Frankrijk zag ik het overal: patisserie van de bakker. Niet de haute couture-taartjes die je in Parijs en andere grote steden veel ziet, maar de koeken, cakejes en tartelettes in elk dorp bij de bakker op de hoek, waar je je dagelijkse (stok)brood haalt. Het woord patisserie doet in dit verband misschien wat vreemd aan. Ik zie daarbij...

Familie Breimer opent derde vestiging in Sneek

Familie Breimer opent derde vestiging in Sneek

Breimer’s Bakkerij heeft op 1 mei haar derde vestiging geopend in het centrum van Sneek. Het gaat om een zeer ruime winkel van 500 vierkante meter met een grote lunchroom én een ijssalon. In het nieuwe filiaal, dat een nautische, industriële uitstraling heeft gekregen, zijn allerlei bijzondere details te vinden. Zoals een getekend kunstwerk van De Oosterpoort,...