Twister-extra

chees twister_Vandemoortele

Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele. 

Ingrediënten

Voor 50 stuks

  • 2 stuks Banquet d’Or Roomboter korstdeegplak 2,8 mm (B51)

Ragoutvulling

  • 300 gram St-Allery Revolution Butter Blend (413340)
  • 400 gram Bloem
  • 1.500 gram Tuinkruidenbouillon
  • 30 gram Kerriepoeder
  • 200 gram Bamigroente (gedroogd)
  • 1.200 gram Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak een ragout van de St-Allery Revolution Butter Blend, bloem, bouillon en de kruiden.
  2. Rol de korst iets dunner als dat gewenst is.
  3. Verdeel de ragout over de plak en strooi hierover 400 gram kaas.
  4. Snijd de plak eenmaal over de lengte door (zodat je twee banen van 28,5 cm krijgt).
  5. Snijd vervolgens stroken van 3 cm breed.
  6. Rol de stroken op grote satéprikkers, waarbij aan de onderkant 2 tot 3 cm blijft uitsteken.
  7. Rol de stroken bij en leg op een plaat siliconenpapier.
  8. Strijk licht in met ei.
  9. Rol de kaastwisters in de kaas en bestrooi eventueel met kerrie.
  10. Bak 18-20 minuten op 180 °C.

Voor meer kerstrecepten zie: www.vandemoortele.com.

Vandemoortele_logo klein

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Bakkers in de media - week 19

Bakkers in de media - week 19

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?