Stoofpeerrondjes

AB Mauri_Stoofpeerrondjes

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes_1-225x300 De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept, maar ook een broodje dat prima bij de koffie smaakt.

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten:

  • Tarwebloem (eiwitrijk) 100% 10 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 2 kg
  • Zout 1,5% 150 gram
  • Koningsgist 5% 500 gram
  • Water circa 60% 6 liter

Vulling 1:

  • Rozijnen 100% 10 kg
  • Cranberry Fusion 10% 1 kg

Vulling 2:

  • Fruffi Stoofpeer 750 gram
  • Amandelschaafsel

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes-300x183 Werkwijze:

  • Kneden: Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Circa 2000 gram voor 30 stuks
  • Bol/puntrijs: Deeg verdelen en opbollen.
  • Vormen: Deegstukken in het midden indrukken met een ronde vorm (bijvoorbeeld met een tennisbal).
  • Bakken: Circa 8 minuten bij 280˚C (80% RV)
  • Decoreren: Met spuitzakdop Fruffi Stoofpeer aanbrengen. Geleren met afdekgelei en afwerken met amandelschaafsel.

De unieke eigenschappen van Exsensa Vruchten:

    • Tolerant deeg
    • Goede bakaard
    • Rijke smaak
Lees ook
Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Recept Lemon Swirl

Recept Lemon Swirl

De Prima Blanca Max is de nieuwe slagroom van Debic. Deze hoogwaardige slagroom biedt een mooie witte kleur, hogere opslag, maximale stand en stevigheid en een romige smaak. Met de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kunnen bakkers met de Debic Prima Blanca Max verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Zoals in dit recept voor...

Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...