Stoofpeerrondjes

AB Mauri_Stoofpeerrondjes

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes_1-225x300 De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept, maar ook een broodje dat prima bij de koffie smaakt.

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten:

  • Tarwebloem (eiwitrijk) 100% 10 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 2 kg
  • Zout 1,5% 150 gram
  • Koningsgist 5% 500 gram
  • Water circa 60% 6 liter

Vulling 1:

  • Rozijnen 100% 10 kg
  • Cranberry Fusion 10% 1 kg

Vulling 2:

  • Fruffi Stoofpeer 750 gram
  • Amandelschaafsel

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes-300x183 Werkwijze:

  • Kneden: Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Circa 2000 gram voor 30 stuks
  • Bol/puntrijs: Deeg verdelen en opbollen.
  • Vormen: Deegstukken in het midden indrukken met een ronde vorm (bijvoorbeeld met een tennisbal).
  • Bakken: Circa 8 minuten bij 280˚C (80% RV)
  • Decoreren: Met spuitzakdop Fruffi Stoofpeer aanbrengen. Geleren met afdekgelei en afwerken met amandelschaafsel.

De unieke eigenschappen van Exsensa Vruchten:

    • Tolerant deeg
    • Goede bakaard
    • Rijke smaak
Lees ook
Croissants met kokos

Croissants met kokos

Receptuur voor 45 stuks Deeg 200 gram Debic Banketbakkersboter Constant 2000 gram patentbloem 110 gram gist 35 gram zout 200 gram fijne melissuiker 50 gram heelei 60 gram Promex melkpoeder 26% 950 gram water Toerboter 1000 gram Debic Croissantboter Kokosvulling 350 gram witte basterdsuiker 350 gram kokos 150 gram heelei Kokosglazuur 300 gram...

Zilte Jutter

Zilte Jutter

De Zilte Jutter is een heerlijk zacht brioche broodje die als een quiche gevuld wordt met onder andere tonijn, garnalen, zeekraal, paprika, uitjes en twee soorten kaas. Warm twee of drie van deze broodjes even op in de oven en je hebt een volwaardige maaltijd! Tekst: Mark Plaating/BoulangerieTeam | Foto’s: Oscar van der Wijk Benodigdheden Recept briochedeeg...

Calculeren is broodnodig!

Calculeren is broodnodig!

Zonder kwalitatief hoogwaardige grondstoffen kunt u geen goede ambachtelijke producten maken. Maar beseft u wel eens dat een goede calculatie met de juiste grondstoffen en recepturen ook de basis vormt van uw verdienmodel? De combinatie van ambachtelijk versspecialist en ondernemerschap laat immers de kassa rinkelen. Het loont daarom om uw recepten...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...