Stoofpeerrondjes

AB Mauri_Stoofpeerrondjes

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes_1-225x300 De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept, maar ook een broodje dat prima bij de koffie smaakt.

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten:

  • Tarwebloem (eiwitrijk) 100% 10 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 2 kg
  • Zout 1,5% 150 gram
  • Koningsgist 5% 500 gram
  • Water circa 60% 6 liter

Vulling 1:

  • Rozijnen 100% 10 kg
  • Cranberry Fusion 10% 1 kg

Vulling 2:

  • Fruffi Stoofpeer 750 gram
  • Amandelschaafsel

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes-300x183 Werkwijze:

  • Kneden: Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Circa 2000 gram voor 30 stuks
  • Bol/puntrijs: Deeg verdelen en opbollen.
  • Vormen: Deegstukken in het midden indrukken met een ronde vorm (bijvoorbeeld met een tennisbal).
  • Bakken: Circa 8 minuten bij 280˚C (80% RV)
  • Decoreren: Met spuitzakdop Fruffi Stoofpeer aanbrengen. Geleren met afdekgelei en afwerken met amandelschaafsel.

De unieke eigenschappen van Exsensa Vruchten:

    • Tolerant deeg
    • Goede bakaard
    • Rijke smaak
Lees ook
Haver(mout) broodje

Haver(mout) broodje

Recept: Mark Plaating, lid BoulangerieTeam | Foto’s: Koos Groenewold In de basis is het een recept voor een blank desembrood. Alleen gaat er nog een vulling doorheen van een haver-kookstuk. De hele haverkorrels worden gekookt in een moutstroop, waardoor de haver een mooie volle smaakt krijgt en mooi donker kleurt tot in de kern van de korrel. Het geeft...

Taaitaai: omzetmaker met smaak

Taaitaai: omzetmaker met smaak

Recept: Meester Boulanger Wietse Schiere, BoulangerieTeam Tijdens de Sinterklaasperiode mag taaitaai natuurlijk niet ontbreken in het bakkersassortiment. Het is een margerijke lekkernij die, als je het de juiste aandacht geeft, een omzetaanjager kan zijn. Meester Boulanger Wietse Schiere van het BoulangerieTeam laat zien hoe je taaitaai maakt: in popvorm,...

Noten-karameltaartjes

Noten-karameltaartjes

Een recept van Mike Onasse, lid BoulangerieTeam Stap voor stap laten wij hieronder zien hoe deze heerlijke noten-karamel ‘taartjes’ gevuld met cranberry’s en zuidvruchten van een getoerd gerezen-deeg worden gemaakt. Uitermate lekker voor bij de koffie of thee. Dit product misstaat niet bij een high-tea. Het product leent zich er goed voor om in een...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...