Stoofpeerrondjes

AB Mauri_Stoofpeerrondjes

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes_1-225x300 De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept, maar ook een broodje dat prima bij de koffie smaakt.

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten:

  • Tarwebloem (eiwitrijk) 100% 10 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 2 kg
  • Zout 1,5% 150 gram
  • Koningsgist 5% 500 gram
  • Water circa 60% 6 liter

Vulling 1:

  • Rozijnen 100% 10 kg
  • Cranberry Fusion 10% 1 kg

Vulling 2:

  • Fruffi Stoofpeer 750 gram
  • Amandelschaafsel

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes-300x183 Werkwijze:

  • Kneden: Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Circa 2000 gram voor 30 stuks
  • Bol/puntrijs: Deeg verdelen en opbollen.
  • Vormen: Deegstukken in het midden indrukken met een ronde vorm (bijvoorbeeld met een tennisbal).
  • Bakken: Circa 8 minuten bij 280˚C (80% RV)
  • Decoreren: Met spuitzakdop Fruffi Stoofpeer aanbrengen. Geleren met afdekgelei en afwerken met amandelschaafsel.

De unieke eigenschappen van Exsensa Vruchten:

    • Tolerant deeg
    • Goede bakaard
    • Rijke smaak
Lees ook
Mag ik het recept?

Mag ik het recept?

Onder het motto ‘People who love to eat are always the best people’ (Julia Child) bracht Uitgeverij Unieboek een ‘boek’ uit met weinig vaste inhoud en alle ruimte om je eigen favoriete recepten te verzamelen.

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Callebaut’s nieuwste ambassadeur Carlo Midiri is tevens lid van het Nederlands Patisserie Team. In samenwerking met Callebaut en Mona Lisa, ontwikkelde hij een nieuw concept, genaamd ‘Laagdrempelige Patisserie’.

Bolusbabbelaar - Zoet Zeeuws broodje

Bolusbabbelaar - Zoet Zeeuws broodje

Als trotse Zeeuw heeft Bas Goossen twee typisch Zeeuwse producten met elkaar gecombineerd. Van de bekendste twee streekproducten uit onze provincie, de bolus en de roomboterbabbelaar, maakt hij een heerlijk zoet broodje met een lekkere zachte vulling.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...