Stoofpeerrondjes

AB Mauri_Stoofpeerrondjes

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes_1-225x300 De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept, maar ook een broodje dat prima bij de koffie smaakt.

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten:

  • Tarwebloem (eiwitrijk) 100% 10 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 2 kg
  • Zout 1,5% 150 gram
  • Koningsgist 5% 500 gram
  • Water circa 60% 6 liter

Vulling 1:

  • Rozijnen 100% 10 kg
  • Cranberry Fusion 10% 1 kg

Vulling 2:

  • Fruffi Stoofpeer 750 gram
  • Amandelschaafsel

AB-Mauri_Stoofpeerrondjes-300x183 Werkwijze:

  • Kneden: Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Circa 2000 gram voor 30 stuks
  • Bol/puntrijs: Deeg verdelen en opbollen.
  • Vormen: Deegstukken in het midden indrukken met een ronde vorm (bijvoorbeeld met een tennisbal).
  • Bakken: Circa 8 minuten bij 280˚C (80% RV)
  • Decoreren: Met spuitzakdop Fruffi Stoofpeer aanbrengen. Geleren met afdekgelei en afwerken met amandelschaafsel.

De unieke eigenschappen van Exsensa Vruchten:

    • Tolerant deeg
    • Goede bakaard
    • Rijke smaak
Lees ook
Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Een taartje met voorjaarssmaken, waaronder mango, passie, banaan en citroen. Dat alles gecombineerd met yoghurt, krokante melkchocolade en een basis van amandelfinancier. De combinatie van verschillende texturen en recepturen zorgt voor een heel mooi en smaakvol resultaat, dit voorjaar speciaal ontwikkeld voor Huize van Wely.

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Flatbread is een wereldbekend type brood, gemaakt van inlandse graansoorten en ingrediënten, in dit geval afkomstig van de Veluwe. Dit brood laat zich makkelijk combineren met allerlei soorten beleg en je kunt het mooi vullen, maar je kunt het ook gebruiken als plukbrood bij de warme maaltijd. In dit recept een combinatie van mooie smaken, zoals gerookt...

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

ijdens Bakkersvak 2020 demonstreerde ik namens het Dutch Pastry Team de chocolade ‘lotusbloem’ ", vertelt Peter Remmelszwaai. "Het dessert is al enige tijd, in verschillende uitvoeringen,populair op social media. Ik heb er een eigen draai aan gegeven zodat de chocoladebloemen goed vooraf te maken zijn."

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...