Ruby Red Fruit

Callebaut Red Ruby Fruit

De ChocBlocks zijn een mix tussen klassieke gevulde chocoladerepen en kleurrijke, creatieve breekchocolade. De lekkerste & leukste chocoladecombinaties staan in dit receptenboekje. Zoals het recept voor Ruby Red Fruit, een combinatie van Ruby chocolade, rood fruit karamel, yoghurt.

Ingrediënten Bereiding
Gebruikte mal Chocolate World - CW2276 - tablet 1 kg
50 g Callebaut® Cacaoboter
4 Mona Lisa® Power Flowers Wit
Smelt de cacaoboter op 45 graden en meng met Power Flowers. Kristalliseer.
50 g Callebaut® Cacao Boter
4 Mona Lisa® Power Flowers Rood
Smelt de cacaoboter op 45 graden en meng met Power Flowers. Kristalliseer
Spetter de gekleurde cacaoboters in de mal en laat uitkristalliseren.  
   
300 g Callebaut® Finest Belgian Chocolate Ruby RB1

Tempereer en mouleer de vorm.
Laat uitkristalliseren. Mouleer opnieuw en laat weer uitkristalliseren

20 g IBC Raspberry crunch

Verdeel over de mal en laat uitkristalliseren.

60 g Callebaut® Finest Belgian Chocolate Ruby RB1
10 g Rood Fruit met Hibiscus poeder

Voeg de gekristalliseerde chocolade en het poeder toe aan de Caramel fill en meng.
Vul een spuitzak en spuit in de gemouleerde mal. Laat 10 tot 15 minuten uitharden in de koeling.

400 g Callebaut® Tintoretto Wit

Verwarm naar 25°C. Vul een spuitzak en spuit in de gemouleerde mal tot net onder de rand. Laat 10 tot 15 minuten uitharden in de koeling.

Haal de vorm uit de koeling en laat op temperatuur komen. Sluit het geheel af met de gekristalliseerde Ruby chocolade. Laat de reep 12 uur rusten en los.

Lees ook
Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Maak als (banket)bakker of chocolatier hét verschil met dit kleurrijk en creatief en onderscheidende chocolade concept, ontwikkeld door Chocolate Academy Chef Ton Jongejan, dat de stoutste dromen vervult van zelfs de allergrootste chocolade-lovers onder ons. Deze giga gevulde 1 kg Chocblocks bevatten alles wat we lekker vinden. Van heerlijke Belgische...

Callebaut introduceert met ruby RB1 een vierde chocoladesoort

Callebaut introduceert met ruby RB1 een vierde chocoladesoort

Onontdekt geschenk van Moeder Natuur Maar liefst tachtig jaar geleden is het, dat er voor het laatst een nieuwe chocoladesoort op de markt werd gebracht. Witte chocolade wordt sindsdien naast melk- en pure chocolade verkocht. Nu brengt Callebaut een vierde chocoladesoort op de markt: ruby. Roze van kleur, friszuur en fruitig van smaak. “Heel...

Recepten van de chef Buche

Recepten van de chef Buche

Ruby crémeux Ingrediënten: 165 g volle melk 20 g gemberpuree 195 g cherrymone puree 43 g invertsuiker 32 g eidooiers 17 g suiker 5 g gelatinemassa 288 g Callebaut® Finest Belgian ruby Chocolate RB1 35 g Callebaut® Cacaoboter CB Bereiding: Warm de volle melk, de gemberpuree, de cherrymone puree en de invertsuiker samen op. Voeg de eidooiers en de suiker...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...