Red Sensation

Bakkers in bedrijf_Red sensation_ BoulangerieTeam Niek Stap 6

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-254x300 De Red Sensation bestaat uit getoerd gerezen deeg met een vulling van frambozen en amandelspijs. Het kan worden gegeten als tussendoortje of als lunch.

Tekst en foto’s: Nederlands BoulangerieTeam/Niek van Waarde

Stap 1 Frambozen roomvulling

Benodigdheden

  • 250 gram frambozenpuree (vervang voor de vanilleroom de puree door slagroom en een vanillepeul)
  • 250 gram slagroom
  • 80 gram suiker
  • 25 gram maïzenapoeder
  • 80 gram eidooier

Breng de frambozenpuree met de slagroom aan de kook. Meng ondertussen de suiker met de maïzena en de eidooier. Maak familie van de drie componenten en kook dit nog even rustig door. Spuit vervolgens 20 gram vanilleroom in een siliconenmatje van 3,5 cm breed. En spuit 25 gram van de frambozenroom in een bolmatje van 25 gram. Vries dit vervolgens in.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-1-300x200

Stap 2

Benodigdheden

  • T 45 (Super patent kristal) 1.500 gram 100%
  • Zout 30 gram 2%
  • Kristalsuiker 150 gram 10%
  • Honing 30 gram 2%
  • Gist 90 gram 6%
  • Roomboter 75 gram 5%
  • Ei 75 gram 5%
  • Water 300 gram 20%
  • Volle melk 300 gram 20%

Draaien:

  • 4 minuten langzaam
  • 2 minuten snel

Voor de kleur:

  • 10% van het basisdeeg afhalen en kleuren met rode kleurstof. Verpakken in plastic en een nacht laten overbruggen in de koelkast.
  • Toer de volgende dag 750 gram 50% toerboter in 1x4, 1x3. Na de laatste toer het gekleurde stuk uitrollen en op het getoerde deeg leggen. Laat dit geheel nu minimaal één uur rusten / koelen in de koelkast.
Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-2-300x200

Stap 3

Rol het deeg vervolgens uit tot 2,8 mm en snijd er stroken van 5 cm breed van. Rol pillen spijs van 1 cm dik en de lengte van het uitgerolde stuk deeg. Maak het licht vochtig met water, rol dicht en koel het geheel eventueel terug. Rol het restdeeg uit tot 1,5 mm en prik dit met de korstprikker. Steek hier rondjes uit van 6 cm breed en leg deze in een gesmeerde ring van 9 cm.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-3-300x200

Stap 4

Snijd van de pillen stukjes van 1 cm breed en leg 9 à 10 stukjes trapsgewijs rond in de ring. Laat dit voldoende rijzen circa 1,5 uur in een rijskast van 27 graden. Bak dit vervolgens 18 minuten op 175 graden met stoom.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-4-300x200

Stap 5

Haal de frambozenroom uit de vriezer en spuit ze eventueel af met cacaoboterspray of met de airbrush. Meng hiervoor één deel chocolade met één deel cacaoboter en smelt dit.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-5-300x200

Stap 6

Werk de snack vervolgens af met bijvoorbeeld een koekje en/of frambozen.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-6-300x200

Over Niek van Waarde

Waar werk je?

Ik werk sinds 1,5 jaar bij Sonneveld.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik bakker ben! Verder ben ik trots op het feit dat ik onder andere heb mogen deelnemen aan de voorrondes van het wereldkampioenschap en de Coupe du Monde de la Boulangerie.

Dossiers
Lees ook
Chocolade Intens

Chocolade Intens

Dit jaar hebben we als thema voor Bakkersvak ‘Guilty Pleasure’ en chocolade is de ultieme ‘guilty pleasure’. Elke demo op de beurs in Gorinchem staat in het teken van ‘stiekem genieten’ en om dit thema kracht bij te zetten in dit nummer een recept met veel chocolade. Recept: Nederlands Patisserie Team/Carlo Midiri...

Kokos-ananas brioche

Kokos-ananas brioche

De warme zomer ligt al maanden achter ons, soms verlang ik er naar terug. Tropische temperaturen met een drankje in de hand. Om voor nu het tropische verlangen te stillen, heb ik een heerlijke verleiding samengesteld. Het zoete van de kokos, het zachte van de brioche en het frisse van de ananas. Samen maakt dit broodje het verlangen naar de zomer meer...

Christmas Caramel Desiré

Christmas Caramel Desiré

Een heerlijk kerstrecept van Robin Hoedjes: een petit desiré met verschillende structuren en smaken, leuk om mee te experimenteren voor de kerstperiode. De basis bestaat uit een deegje gevuld met een zachte frangipane. Daarop zit de taaie caramel en het geheel is afgewerkt met mokka botercrème. In de stappen wordt uitgelegd hoe de taaie caramel wordt...

Unieke kans in Amerika

Unieke kans in Amerika

Beschrijving Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York? We zoeken 3 bakkers voor een bepaalde periode in een buitenwijk (the Hamptons)...

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Beschrijving In deze fulltime functie werk je geheel zelfstandig, onder leiding van de operationeel manager, waarbij je zorg draagt voor de juiste match tussen vraag...

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Beschrijving Ben jij een echt chocolade man/vrouw en wil je aan de slag in de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie...