Red Sensation

Bakkers in bedrijf_Red sensation_ BoulangerieTeam Niek Stap 6

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-254x300 De Red Sensation bestaat uit getoerd gerezen deeg met een vulling van frambozen en amandelspijs. Het kan worden gegeten als tussendoortje of als lunch.

Tekst en foto’s: Nederlands BoulangerieTeam/Niek van Waarde

Stap 1 Frambozen roomvulling

Benodigdheden

  • 250 gram frambozenpuree (vervang voor de vanilleroom de puree door slagroom en een vanillepeul)
  • 250 gram slagroom
  • 80 gram suiker
  • 25 gram maïzenapoeder
  • 80 gram eidooier

Breng de frambozenpuree met de slagroom aan de kook. Meng ondertussen de suiker met de maïzena en de eidooier. Maak familie van de drie componenten en kook dit nog even rustig door. Spuit vervolgens 20 gram vanilleroom in een siliconenmatje van 3,5 cm breed. En spuit 25 gram van de frambozenroom in een bolmatje van 25 gram. Vries dit vervolgens in.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-1-300x200

Stap 2

Benodigdheden

  • T 45 (Super patent kristal) 1.500 gram 100%
  • Zout 30 gram 2%
  • Kristalsuiker 150 gram 10%
  • Honing 30 gram 2%
  • Gist 90 gram 6%
  • Roomboter 75 gram 5%
  • Ei 75 gram 5%
  • Water 300 gram 20%
  • Volle melk 300 gram 20%

Draaien:

  • 4 minuten langzaam
  • 2 minuten snel

Voor de kleur:

  • 10% van het basisdeeg afhalen en kleuren met rode kleurstof. Verpakken in plastic en een nacht laten overbruggen in de koelkast.
  • Toer de volgende dag 750 gram 50% toerboter in 1x4, 1x3. Na de laatste toer het gekleurde stuk uitrollen en op het getoerde deeg leggen. Laat dit geheel nu minimaal één uur rusten / koelen in de koelkast.
Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-2-300x200

Stap 3

Rol het deeg vervolgens uit tot 2,8 mm en snijd er stroken van 5 cm breed van. Rol pillen spijs van 1 cm dik en de lengte van het uitgerolde stuk deeg. Maak het licht vochtig met water, rol dicht en koel het geheel eventueel terug. Rol het restdeeg uit tot 1,5 mm en prik dit met de korstprikker. Steek hier rondjes uit van 6 cm breed en leg deze in een gesmeerde ring van 9 cm.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-3-300x200

Stap 4

Snijd van de pillen stukjes van 1 cm breed en leg 9 à 10 stukjes trapsgewijs rond in de ring. Laat dit voldoende rijzen circa 1,5 uur in een rijskast van 27 graden. Bak dit vervolgens 18 minuten op 175 graden met stoom.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-4-300x200

Stap 5

Haal de frambozenroom uit de vriezer en spuit ze eventueel af met cacaoboterspray of met de airbrush. Meng hiervoor één deel chocolade met één deel cacaoboter en smelt dit.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-5-300x200

Stap 6

Werk de snack vervolgens af met bijvoorbeeld een koekje en/of frambozen.

Bakkers-in-bedrijf_Red-sensation_-BoulangerieTeam-Niek-Stap-6-300x200

Over Niek van Waarde

Waar werk je?

Ik werk sinds 1,5 jaar bij Sonneveld.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik bakker ben! Verder ben ik trots op het feit dat ik onder andere heb mogen deelnemen aan de voorrondes van het wereldkampioenschap en de Coupe du Monde de la Boulangerie.

Dossiers
Lees ook
Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Recept Lemon Swirl

Recept Lemon Swirl

De Prima Blanca Max is de nieuwe slagroom van Debic. Deze hoogwaardige slagroom biedt een mooie witte kleur, hogere opslag, maximale stand en stevigheid en een romige smaak. Met de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kunnen bakkers met de Debic Prima Blanca Max verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Zoals in dit recept voor...

Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...