Red fruit suprise

Resultaat

Resultaat-300x225 De Red fruit surprise is een tartelette met rood fruit. Tartelettes zijn kleine taartjes die worden gemaakt van tartelettendeeg (zoet) of korstdeeg (hartig). Het deeg wordt uitgerold en vervolgens worden met dat deeg harde wenerblikjes o.i.d. gefonceerd. Na het fonceren kan een vulling worden aangebracht die wordt meegebakken. Ook kunnen de bakjes zonder vulling gebakken worden en na het bakken worden afgewerkt.

Het deeg dat gebruikt wordt, heeft weinig tot geen werking tijdens het bakken. Bakjes van tartelettendeeg zijn vooral geschikt voor het combineren met zoete vullingen/afwerkingen.

Als ze van bladerdeeg worden gemaakt, wordt dit deeg vaak extra getoerd en na het fonceren geprikt. Voor het bakken worden er vaak caisses met daarin bonen gezet, dit om de werking zoveel mogelijk tegen te gaan. Als de bakjes van korstdeeg zijn gemaakt, zijn ze ook geschikt om met hartige vullingen af te werken. In dit geval heeft Carlo een tartelette gemaakt van een sloffenbodem gevuld met een aardbeienmousse, vanillemousse en vers fruit.

Recept: Nederlands Patisserie Team/Carlo Midiri | Foto’s: Oscar van der Wijk

Benodigdheden

Ingrediënten voor 12 tartelettes

Sloffendeeg:

  • 180 gram boter
  • 152 gram basterd
  • 22 gram ei
  • 2 gram zout
  • 6 gram citroenrasp
  • 278 gram zeeuws
  • 9 gram bakpoeder
  • 2 gram koolzuur

Aardbeiconfiture:

  • 250 gram aardbeien
  • 150 gram aardbeienpuree
  • 75 gram frambozenpuree
  • 500 gram suiker
  • 10 gram vruchtenzuur
  • 30 gram pectine

Aardbeienmousse:

  • 150 gram melk
  • 150 gram banketbakkersroom
  • 400 gram gezoete slagroom
  • 6 gram gelatine
  • 30 gram water t.b.v. gelatine
  • 20 gram aardbeiencompound

Vanillemousse:

  • 150 gram melk
  • 150 gram banketbakkersroom
  • 400 gram gezoete slagroom
  • 6 gram gelatine
  • 30 gram water t.b.v. gelatine
  • 1 vanillestokje

Voor de decoratie:

  • frambozen
  • aardbeien
  • aalbessen
  • witte chocoladesprieten
  • jonge muntblaadjes

Stap 1

Sloffendeeg: Rol het sloffendeeg uit op 5 mm en steek op de grootte van de bakring. Maak spijs aan met wat banketbakkersroom en spuit dit op op het sloffendeeg. Afbakken op 190 graden.

stap-1-225x300  

Stap 2

Aardbeiconfiture: Voeg al het fruit met de pectine bij elkaar en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de suiker toe en kook het tot de juiste dikte. Haal van het gas en voeg het vruchtenzuur toe.

foto-2-300x225 Stap 3

Aardbeienmousse: Verwarm de melk en banketbakkersroom tot 35 graden. Voeg de gelatine, de aardbeiencompound en de slagroom toe.

stap-3-300x225 Stap 4

Vanillemousse: Roer de melk, banketbakkersroom en vanillemerg door en verwarm deze tot 35 graden. Voeg vervolgens de gelatine en de slagroom toe.

stap-4-225x300 Stap 5

Vers fruit decoreren

stap-5-225x300 Stap 6

Chocolade decoratie aanbrengen

stap-6-300x200

Het eindresultaat

  Resultaat-300x225

Vragen over dit recept?

Stuur dan een mail naar info@nederlandspatisserieteam.nl

Dossiers
Lees ook
Gevuld desembrood van paarse rijst

Gevuld desembrood van paarse rijst

Dit lekkere desembrood met grote rozijnen en een vleugje sinaasappel is geschikt om heel de dag door te eten. Lekker bij het ontbijt, maar zeker ook niet verkeerd voor ‘s avonds op de bank met een kopje koffie. Het desembrood onderscheidt zich niet alleen door de frisse smaak, maar ook door het uiterlijk en de kleur. Door twee verschillende kleurendegen...

'Suikervrij vind ik niets. Een gebakje is een traktatie’

'Suikervrij vind ik niets. Een gebakje is een traktatie’

Anne Overmeer (23) werkt bij Patisserie Kuyt in Amsterdam. Ze droomt van een eigen zaak, maar ziet ook de voordelen van haar werk nu. “Ik kan mijn eigen dingen inbrengen en tegelijkertijd laat ik het achter me zodra ik de deur uitstap. Dat is als ondernemer wel anders.”

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...