Recept BoulangerieTeam

Foto's: BoulangerieTeam

Het Nederlands Patisserie Team komt gemiddeld zes keer per jaar samen voor een teamvergadering om zaken te bespreken, maar ook om inspiratie op te doen en kennis te delen. Elke vergadering krijgen de leden een opdracht mee om een product te creëren en de laatste vergadering in november was dat een zogenoemde travellerscake. Een cake die door het gebruik van de juiste ingrediënten in de juiste verhouding bewaard kan worden buiten de koelkast en langer houdbaar is. Je kunt het product bij wijze van spreken meenemen op reis! Bart maakt voor deze editie van Bakkers in bedrijf een lemon cake, een ‘all time favourite’. 

Wat heb je nodig..

Citroen cake
235 g Heel-ei
320 g Suiker
15 g Citroenzest
50 g Gekonfijte citroen
120 g Room
240 g Patentbloem
5 g Bakpoeder
120 g Boter zalvig

Citroen siroop
150 g Citroensap
100 g Suiker

Citroen Marshmallow
120 g Eiwitten
200 g Suiker
10 g Gelatine + 50 g water
35 g Citroen
30 g Water

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 1: citroen cake

Gebruik zalvige boter.
Meng heel-ei met suiker, citroenzest en room.
Meng de gezeefde bloem met bakpoeder, voeg de boter, bloem en gekonfijte citroen toe aan het ei/suiker mengsel.

Spuit een streepje boter over het beslag voor het gewenste bakresultaat.
Vervolgens bakken op 175°C ± 18 minuten.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 2: citroen siroop

Verwarm de citroensap samen met de suiker.
1 minuut doorkoken.
Besprenkel vervolgens de warme siroop over de warme cake zodat de cake de siroop absorbeert.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 3: citroen marshmallow

Kook de suiker, citroen en het water op 118°C en bereid een merengue italian.
Wel de gelatine in het koude water.
Voeg de gewelde gelatine toe aan de warme merengue.
Klop het tot een mengsel tot een temperatuur van 35°C.
Dip het cakeje door deze marshmallow.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 4: Decoreer de cake met citroen en limoenzest.
Gebruik eventueel de topjes van verse munt.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis. Lekker gebak, heerlijke koekjes en de smeuïgste botercrème om je creaties af te werken: Debic Crème boter zorgt keer op keer voor een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een...

Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette - amandel en mango

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.

Gevuld desembrood van paarse rijst

Gevuld desembrood van paarse rijst

Dit lekkere desembrood met grote rozijnen en een vleugje sinaasappel is geschikt om heel de dag door te eten. Lekker bij het ontbijt, maar zeker ook niet verkeerd voor ‘s avonds op de bank met een kopje koffie. Het desembrood onderscheidt zich niet alleen door de frisse smaak, maar ook door het uiterlijk en de kleur. Door twee verschillende kleurendegen...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...