Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend. In samenwerking met Beko heeft Debic een koekenconcept ontwikkeld en deelt het recept voor passiekoeken.

Voor 55 stuks

Ingrediënten

  • 560 gram Zeeuws bloem
  • 340 gram Debic Cake boter
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram passiepuree
  • 100 gram mangostukjes, gedroogd (8-10 mm)
  • 50 gram ananasstukjes, gedroogd (8-10 mm)
  • 5 gram zout
  • Rietsuiker om door te rollen

Bereiding

  1. Meng de boter met de witte basterdsuiker.
  2. Voeg de passiepuree toe en meng tot een glad deeg.
  3. Voeg bloem en zout toe en meng door.
  4. Rol een pil van 5 cm dik en 60 cm lang.
  5. Vries deze aan, bestrijk met water en rol door de riet­suiker.
  6. Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik.
  7. 18 minuten afbakken op 180 °C.

Lees hier meer over het koekenconcept.

 

Altijd op de hoogte blijven?