Paris-Brest

Paris-Brest credits Remko Kraaijeveld (002) Speciaal voor de lezers van Bakkers in bedrijf deelt Hidde de Brabander een recept uit zijn nieuwe boek Glacerie: Paris-Brest (roomijs, met vreemde vetten). Foto: Remko Kraaijeveld De ronde vorm van deze taart staat symbool voor de wielerronde Paris-Brest. Ik heb hem gemaakt met romig hazelnootijs. Ingrediënten Voor het hazelnootijs: 12...
Dossiers
Lees ook
‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

Lucas Gambardella (22) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten; zijn moeder Meike Schaling runt in Amsterdam de Franse patisserie Petit Gateau. Lucas volgde zelf ook een bakkersopleiding en werkt nu bij zijn moeder in de zaak. Ondertussen studeert hij door om zijn eigen droom waar te maken: een patisserie in New York.

Een nieuwe rol voor patissier Tim van Beijnen - Ondernemen in coronatijd

Een nieuwe rol voor patissier Tim van Beijnen - Ondernemen in coronatijd

Vijf winkels, waarvan drie in Waalwijk en een webshop: patissier Tim van Beijnen heeft het er druk mee. Enkele weken voor de corona-uitbraak, vorig jaar in maart, nam hij de zaak van zijn ouders over en afgelopen jaar opende hij twee nieuwe vestigingen, in Hank en Oosterhout. “Ik ben van drie mensen op de loonlijst naar vijfendertig medewerkers gegaan.”

Het grote ijsboek

Het grote ijsboek

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55 stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.