Ontbijtbroodje

17 juni 2017

Eindresultaat-3-300x200 Op deze receptenpagina zet het BoulangerieTeam het ontbijt centraal. Belangrijk, maar (te) vaak wordt het overgeslagen. Om de dag goed te beginnen, heeft Roel Tegels een ontbijtbroodje ontwikkeld.

Het broodje heeft een vaste kruim met een korte afbeet. Door de vele vezels en zaden die erin zitten, krijg je voldoende essentiële voedingstoffen binnen. Maar het is natuurlijk niet alleen een gezond broodje. Dit ontbijtbroodje is vooral ook erg lekker!

Recept: Roel Tegels, BoulangerieTeam | Foto’s: Oscar van der Wijk

Stap 1

Verzamel de volgende ingrediënten:

  • 1.500 gram volkorenmeel
  • 60 gram zout
  • 50 gram gist
  • 150 gram havervlokken

Kookstuk

  • 200 gram havervlokken
  • 300 gram gebroken rogge
  • 1.400 cc karnemelk
  • 500 cc water

Desem

  • 600 gram desem
  • 100 gram lijnzaad
  • 150 gram quinoa
  • 200 gram havervlokken
  • 500 cc water

Stap 2

Maak het kookstuk een dag van tevoren met de havervlokken, gebroken roggekorrels en karnemelk. Doe deze ingrediënten samen in een pan met de deksel erop en plaats in de oven voor twee uur op een temperatuur van 140°C. Als het uit de oven komt, doorroeren met 500 cc water. Laten afkoelen en buiten de koeling bewaren.

Stap-2-1-300x200

Stap 3

Meng de desem met de quinoa, havervlokken en lijnzaad. Dag van tevoren samen mengen en bewaren in de koeling.

Stap-3-1-300x225

Stap 4

Alle grondstoffen, kookstuk, desem en meel 15 minuten mengen en hiervan een soepel deeg kneden. Bulkrijs geven van 1 uur. Afwegen op 500 gram, los opbollen en even los laten komen om het deegstuk vervolgens op te maken.

Stap 5

Decoreren met havervlokken en sesamzaad.

Stap-5-1-300x200

Stap 6

Geef een narijs van 80 minuten.

Bakken: inschieten op 250°C, totale baktijd 50 minuten. Na 20 minuten oventemperatuur terugbrengen naar 210°C.

Stap-6-1-300x200

Stap 7

Het eindresultaat! Geniet ervan!

Eindresultaat-3-300x200

Vragen over dit recept?

Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Altijd op de hoogte blijven?