Noten-karameltaartjes

Eindresultaat

Een recept van Mike Onasse, lid BoulangerieTeam

Eindresultaat-300x200 Stap voor stap laten wij hieronder zien hoe deze heerlijke noten-karamel ‘taartjes’ gevuld met cranberry’s en zuidvruchten van een getoerd gerezen-deeg worden gemaakt. Uitermate lekker voor bij de koffie of thee. Dit product misstaat niet bij een high-tea. Het product leent zich er goed voor om in een kleinere variant te maken en met deze basis zijn er verschillende varianten te maken. Zo kan het product nadat het is afgekoeld, worden gevuld met een crème suisse. Bijzonder smakelijk en daarmee is het net even wat anders dan de standaardproducten sandwiches en scones met clotted cream die bij een High Tea worden geserveerd.

Benodigdheden

Voor het maken van het getoerd gerezen-deeg zijn de volgende ingrediënten nodig:

 • 750 gram Superpatent
 • 250 gram artisanale bloem
 • 20 gram zout
 • 60 gram gist
 • 100 gram suiker
 • 100 gram zachte boter
 • 50 gram ei
 • 200 gram volle melk
 • 200 gram water
 • 500 gram toerboter

Voor de noten-karamel zijn de volgende ingrediënten nodig:

 • 150 gram honing
 • 50 gram suiker
 • 150 gram room
 • 300 gram licht gebruneerde noten
 • 55 gram cranberry
 • 15 gram gekonfijte sinaasappel

Bereidingswijze

Stap 1

Maak van de grondstoffen een gebruikelijk getoerd gerezen deeg en laat het deeg rusten. Toer vervolgens de soepele toerboter door het deeg. Tweemaal een halve toer door vier. Eén Hollandse toer. Laat het getoerd gerezen deeg rusten in de koelkast. Na het rusten, is het klaar voor gebruik.

Stap 2

Getoerd gerezen deeg uitrollen als vierkante plak op 7 mm. Dit iets terug koelen. Na het koelen direct snijden met een scherp mes: 5 cm breed en 12 cm lang.

Stap-2-300x200

Stap 3

Hak de noten en snijd de cranberry’s. Deze gaan later bij de karamel.

Stap-3-300x200

Stap 4

Doe de honing, suiker en room in een pan en kook dit tot een lichte karamel. Voeg de noten toe en kook de massa minimaal 3-4 minuten door.

Stap-4a-300x200

Stap 5

Stort de notenkaramel op een plaatje met bakpapier en strijk deze glad, maximaal 1cm dik. Laat de massa goed afkoelen. De notenkaramel kan goed van te voren worden gemaakt.

Stap-5a-300x200

Stap 6

Getoerd gerezen halverwege het rijzen bestrijken met ei.

Stap-6-200x300

Stap 7

Nadat het voldoende tijd heeft gehad om te rijzen, is het deeg goed los gekomen. Plaats voorzichtig in het midden een stukje notenkaramel op het getoerd gerezen product.

Stap-7-300x200

Stap 8

Plaats het product in de hete lucht oven die is voorverwarmd op 170 °C. Baktijd: 16-18 minuten. Na het bakken de hoekjes afpoederen met poedersuiker.

Stap-8-300x200

Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Lees ook
Hollands succes in Italië

Hollands succes in Italië

Niek van Waarde en Michel Schröder hebben samen met coach Mike Onasse namens het BoulangerieTeam de vierde editie van de wedstrijd Bread in the City 2020. De prestigieuze internationale bakkerswedstrijd vond plaats tijdens de Italiaanse beurs Sigep in Rimini, van 18 t/m 22 januari. Nederland hield Duitsland (2) en Japan (3) achter zich, en wist indruk...

Veel activiteiten tijdens Bakkersvak

Veel activiteiten tijdens Bakkersvak

Bezoekers van Bakkersvak en IJs-Vak op 1, 2 en 3 maart hoeven zich niet te vervelen. Op het programma staan meer activiteiten dan ooit. Bijvoorbeeld demonstraties van het BoulangerieTeam en het Dutch Pastry Team, de nieuwe wedstrijd De beste bonbon van Nederland en het Bakery Institute is aanwezig met een live/operationele bakkerij op de beursvloer.

WK Boulangerie, de finale

WK Boulangerie, de finale

Zondagochtend 12 januari om 5.00 was het zover. Het Nederlandse team, dat bestond uit Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som, moest aantreden voor het WK Boulangerie. De mannen zijn tevreden met wat ze hebben neergezet. Verder is het afwachten tot 14 januari. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...