Lemon cake

Foto's: BoulangerieTeam

Het Nederlands Patisserie Team komt gemiddeld zes keer per jaar samen voor een teamvergadering om zaken te bespreken, maar ook om inspiratie op te doen en kennis te delen. Elke vergadering krijgen de leden een opdracht mee om een product te creëren en de laatste vergadering in november was dat een zogenoemde travellerscake. Een cake die door het gebruik van de juiste ingrediënten in de juiste verhouding bewaard kan worden buiten de koelkast en langer houdbaar is. Je kunt het product bij wijze van spreken meenemen op reis! Bart maakt voor deze editie van Bakkers in bedrijf een lemon cake, een ‘all time favourite’. 

Wat heb je nodig..

Citroen cake
235 g Heel-ei
320 g Suiker
15 g Citroenzest
50 g Gekonfijte citroen
120 g Room
240 g Patentbloem
5 g Bakpoeder
120 g Boter zalvig

Citroen siroop
150 g Citroensap
100 g Suiker

Citroen Marshmallow
120 g Eiwitten
200 g Suiker
10 g Gelatine + 50 g water
35 g Citroen
30 g Water

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 1: citroen cake

Gebruik zalvige boter.
Meng heel-ei met suiker, citroenzest en room.
Meng de gezeefde bloem met bakpoeder, voeg de boter, bloem en gekonfijte citroen toe aan het ei/suiker mengsel.

Spuit een streepje boter over het beslag voor het gewenste bakresultaat.
Vervolgens bakken op 175°C ± 18 minuten.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 2: citroen siroop

Verwarm de citroensap samen met de suiker.
1 minuut doorkoken.
Besprenkel vervolgens de warme siroop over de warme cake zodat de cake de siroop absorbeert.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 3: citroen marshmallow

Kook de suiker, citroen en het water op 118°C en bereid een merengue italian.
Wel de gelatine in het koude water.
Voeg de gewelde gelatine toe aan de warme merengue.
Klop het tot een mengsel tot een temperatuur van 35°C.
Dip het cakeje door deze marshmallow.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 4: Decoreer de cake met citroen en limoenzest.
Gebruik eventueel de topjes van verse munt.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Bakkerijschool Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

Bakkerijschool Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

Leerlingen van de bakkerijschool Ter Groene Poorte vestigden 22 april officieel een nieuw wereldrecord vegan cake. Samen met Alpro maakten zij 495 kilo vegan cake gemaakt. De cake werd tentoongesteld en uitgedeeld in de Antwerpse koffiebar Wasbar. De bakkerijschool was al enkele weken bezig met het project. Praktijkleerkracht en initiator...

Cranberry twister - Romig desembroodje

Cranberry twister - Romig desembroodje

De Cranberry Twister is een heerlijk zoet en romig broodje op van basis van desem en volle kwark, met een vulling van cranberry’s. Het is geschikt om te eten als tussendoortje, maar past ook prima bij een brunch of high tea. Het formaat van het broodje is naar eigen keuze te bepalen.

Hangover bar

Hangover bar

Je kent het wel, de ochtend na een avondje legendarisch feesten. Dan komt de kater en dat is een hel. Wat een spijt, en niemand die je ­hiervan kan verlossen. Misschien kan deze hangover bar een oplossing bieden. Handig om er al een paar kant-en-klaar in huis te hebben!