Kruidnotenbrood

9 november 2018

AB-Mauri_kruidnotenbrood-300x300 Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje!

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten

Basisrecept:

  • Tarwebloem 100% 4 kg
  • Koningsgist 8% 0,32 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 0,8 kg
  • Volle Melkpoeder 5% 0,2 kg
  • Zout 1,8% 0,072 kg
  • Roomboter 5% 0,2 kg
  • Gemalen anijszaad 1% 0,04 kg
  • Speculaaskruiden 2,5% 0,1 kg
  • Water Circa 56% 2,24 l

Vulling:

  • Suikerparels P4 30% 1,2 kg
  • Kruidnootjes 30-40% 1,2-1,6 kg
  • Rozijnen 40% 1,6 kg

Eventueel:

spijspillen, 150 gram per tulband

Werkwijze:

  • Kneden: Los het anijs en de speculaaskruiden op in een klein beetje van het water. Kneed daarna van alle grondstoffen een soepel en goed ontwikkeld deeg.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Tulbandvorm groot: min. 875 gr

    Tulbandvorm klein (nieuwe maatvoering): 725 gr Tulbandvorm klein (oude maatvoering): 625 gr

    Tulbandvorm (zonder cilinder): min. 600 gr
  • Bol/puntrijs: Circa 15 minuten
  • Vormen: Bestrooi de tulbandvorm met amandelschaafsel alvorens deze te vullen.
  • Narijs: Circa 60 minuten
  • Bakken: Zoals (boter)stollen
  • Decoreren: Na afkoelen bestrooien met toversneeuw.

AB-MAURI-300x225 AB Mauri: we know baking

Er valt zoveel te vertellen in de wereld van bakkerijgrondstoffen! AB Mauri maakt die reis graag samen met de bakker. Wij zoeken naar bakkerijoplossingen op maat, ontwikkelen nieuwe vaardigheden en blijven altijd op zoek naar de beste ingrediënten. Gedreven door de passie voor het vak en de grondige kennis van gist en bakkerijgrondstoffen, is AB Mauri de kennis achter de kunst van het bakken.

AB Mauri biedt bakkers over de gehele wereld een breed assortiment aan innovatieve producten van hoge kwaliteit. Deze producten zijn het resultaat van onze brede expertise en onze uitgebreide ervaring op het gebied van fermentatie- en enzymtechnologie. De unieke combinatie van deze kennis en ervaring met onze lokale knowhow op het gebied van applicatie en Research & Development, draagt bij aan het creëren van een uitstekend product voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij.

AB Mauri Netherlands BV

Altijd op de hoogte blijven?