Kruidnotenbrood

AB Mauri_kruidnotenbrood

AB-Mauri_kruidnotenbrood-300x300 Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje!

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten

Basisrecept:

  • Tarwebloem 100% 4 kg
  • Koningsgist 8% 0,32 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 0,8 kg
  • Volle Melkpoeder 5% 0,2 kg
  • Zout 1,8% 0,072 kg
  • Roomboter 5% 0,2 kg
  • Gemalen anijszaad 1% 0,04 kg
  • Speculaaskruiden 2,5% 0,1 kg
  • Water Circa 56% 2,24 l

Vulling:

  • Suikerparels P4 30% 1,2 kg
  • Kruidnootjes 30-40% 1,2-1,6 kg
  • Rozijnen 40% 1,6 kg

Eventueel:

spijspillen, 150 gram per tulband

Werkwijze:

  • Kneden: Los het anijs en de speculaaskruiden op in een klein beetje van het water. Kneed daarna van alle grondstoffen een soepel en goed ontwikkeld deeg.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Tulbandvorm groot: min. 875 gr

    Tulbandvorm klein (nieuwe maatvoering): 725 gr Tulbandvorm klein (oude maatvoering): 625 gr

    Tulbandvorm (zonder cilinder): min. 600 gr
  • Bol/puntrijs: Circa 15 minuten
  • Vormen: Bestrooi de tulbandvorm met amandelschaafsel alvorens deze te vullen.
  • Narijs: Circa 60 minuten
  • Bakken: Zoals (boter)stollen
  • Decoreren: Na afkoelen bestrooien met toversneeuw.

AB-MAURI-300x225 AB Mauri: we know baking

Er valt zoveel te vertellen in de wereld van bakkerijgrondstoffen! AB Mauri maakt die reis graag samen met de bakker. Wij zoeken naar bakkerijoplossingen op maat, ontwikkelen nieuwe vaardigheden en blijven altijd op zoek naar de beste ingrediënten. Gedreven door de passie voor het vak en de grondige kennis van gist en bakkerijgrondstoffen, is AB Mauri de kennis achter de kunst van het bakken.

AB Mauri biedt bakkers over de gehele wereld een breed assortiment aan innovatieve producten van hoge kwaliteit. Deze producten zijn het resultaat van onze brede expertise en onze uitgebreide ervaring op het gebied van fermentatie- en enzymtechnologie. De unieke combinatie van deze kennis en ervaring met onze lokale knowhow op het gebied van applicatie en Research & Development, draagt bij aan het creëren van een uitstekend product voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij.

AB Mauri Netherlands BV

Lees ook
Beko OmzetBarometer signaleert grote verschillen tussen bakkers

Beko OmzetBarometer signaleert grote verschillen tussen bakkers

Beko Advies maakt vandaag (16 juli) de resultaten van de Beko Omzet Barometer tot en met week 26  bekend. De resultaten geven een goed beeld van het eerste halfjaar van 2019. In de gegevens is rekening gehouden met het effect van de btw-verhoging. De gegevens van 2018 zijn omgerekend naar het nieuwe btw-tarief van 9%. Pasen vorig jaar erg vroeg,...

Haal alles uit je omzet deze zomer(vakantie)

Haal alles uit je omzet deze zomer(vakantie)

Kijk jij ook zo uit naar de zomer(vakantie)? Ga je op vakantie of blijf je lekker thuis en doorwerken? Hoe dan ook, als half Nederland op vakantie gaat, zien winkels hun omzet vaak dalen. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Met de zomervakantie in het vooruitzicht zet de Stichting Ambachtelijke Bakkerij alvast een aantal tips voor jou op een rij! Tekst:...

Acht punten die van je winkel een experience maken

Acht punten die van je winkel een experience maken

Experience wordt steeds belangrijker voor een winkel. Klanten zijn op zoek naar een ervaring. Het begrip experience-economy is al twintig jaar geleden bedacht, maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat een ‘ervaring’ precies is. Katelijn Quartier benoemt acht eigenschappen die van een winkel een experience maken.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...