Kruidnotenbrood

AB Mauri_kruidnotenbrood

AB-Mauri_kruidnotenbrood-300x300 Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje!

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten

Basisrecept:

  • Tarwebloem 100% 4 kg
  • Koningsgist 8% 0,32 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 0,8 kg
  • Volle Melkpoeder 5% 0,2 kg
  • Zout 1,8% 0,072 kg
  • Roomboter 5% 0,2 kg
  • Gemalen anijszaad 1% 0,04 kg
  • Speculaaskruiden 2,5% 0,1 kg
  • Water Circa 56% 2,24 l

Vulling:

  • Suikerparels P4 30% 1,2 kg
  • Kruidnootjes 30-40% 1,2-1,6 kg
  • Rozijnen 40% 1,6 kg

Eventueel:

spijspillen, 150 gram per tulband

Werkwijze:

  • Kneden: Los het anijs en de speculaaskruiden op in een klein beetje van het water. Kneed daarna van alle grondstoffen een soepel en goed ontwikkeld deeg.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Tulbandvorm groot: min. 875 gr

    Tulbandvorm klein (nieuwe maatvoering): 725 gr Tulbandvorm klein (oude maatvoering): 625 gr

    Tulbandvorm (zonder cilinder): min. 600 gr
  • Bol/puntrijs: Circa 15 minuten
  • Vormen: Bestrooi de tulbandvorm met amandelschaafsel alvorens deze te vullen.
  • Narijs: Circa 60 minuten
  • Bakken: Zoals (boter)stollen
  • Decoreren: Na afkoelen bestrooien met toversneeuw.

AB-MAURI-300x225 AB Mauri: we know baking

Er valt zoveel te vertellen in de wereld van bakkerijgrondstoffen! AB Mauri maakt die reis graag samen met de bakker. Wij zoeken naar bakkerijoplossingen op maat, ontwikkelen nieuwe vaardigheden en blijven altijd op zoek naar de beste ingrediënten. Gedreven door de passie voor het vak en de grondige kennis van gist en bakkerijgrondstoffen, is AB Mauri de kennis achter de kunst van het bakken.

AB Mauri biedt bakkers over de gehele wereld een breed assortiment aan innovatieve producten van hoge kwaliteit. Deze producten zijn het resultaat van onze brede expertise en onze uitgebreide ervaring op het gebied van fermentatie- en enzymtechnologie. De unieke combinatie van deze kennis en ervaring met onze lokale knowhow op het gebied van applicatie en Research & Development, draagt bij aan het creëren van een uitstekend product voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij.

AB Mauri Netherlands BV

Lees ook
Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...