Gezondheidsbrood met aronia en lijnzaad

Recept Gezondheidsbrood

Dit brood kan bij ieder moment van de dag: ontbijt, lunch of diner. Het brood is licht zoet door de bosbessen. In combinatie met de BT80 en lijnzaad is het brood mooi in balans. 

Wat heb je nodig...

50% Bessenbrood  
T65 70%
Bloem T65(30%) en vermalen gedroogde blauwe bessen(20%) en gedroogde blauwe Fruitease bosbessen(20%) 70%
Verse gist 2%
Zout 1,5%
Desem 20%
Water  65%
   

50% Lijnzaadbrood

 
BT 80 100%
Verse gist 1%
Honing 3%
Zout 1,5%
Water 55%
Lijnzaad 20%
Desem 20%
Water voor lijnzaad 28%
  209,5%

 

Stap 1

Recept Gezondheidsbrood_stap 1

Maak van beide degen een goed afgekneed deeg: de uiteindelijke 209,5% deegtemperatuur moet 26 graden zijn. Laat het deeg 60 minuten rijzen.

Stap 2

Recept Gezondheidsbrood_stap 2a en b

Weeg beiden deegsoorten als volgt af op stukken 415 gram.

Stap 3

Recept Gezondheidsbrood_stap 3

Alle deegstukken licht opbollen. Leg de deegstukken op een deegkleedje en dek ze goed af. Geef het deeg nu een rijs van 20 minuten.

Stap 4

Recept Gezondheidsbrood_stap 4

Nu is het tijd om het brood te gaan vormen. De ronde bolletje 3 maal met een krabber in het midden insteken en druk de binnenkant (de punten naar buiten) zodat er een ster ontstaat en decoreer het lijnzaaddeeg met decomais.

Stap 5

Recept Gezondheidsbrood_stap 5

Doe van beide degen de sterren op elkaar plaatsen zodat je een brood krijgt met 2 kleuren brood. Geef de sterren een narijs van 60 minuten.

Even voorstellen... Hiljo Hillebrand

Recept Gezondheidsbrood_Hiljo Hillebrand

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand werkt bij Royal Steensma B.V. in Vlaardingen als Technical Support Manager. Waar hij trots op is? “Dat ik bakker ben en elke dag mooie producten mag bereiden.” Zijn specialisme is het verbeteren en ontwikkelen van innovatieve producten en processen en dit implementeren in de bakkerij waar hij werkzaam is.

Over zijn kijk op het BoulangerieTeam zegt Hiljo: “Het vak is voor mij een hobby. Ik vind het mooi om bezig te zijn met bakkersproducten en hier een diepgang in te zoeken, samen met het gehele team. De kick is om deel te nemen aan wedstrijden en collega’s te trainen voor wedstrijden. Ik wil graag met het BoulangerieTeam een mooi resultaat behalen en hiermee de Nederlandse bakkersbranche naar een hoger niveau brengen. En natuurlijk wil ik jonge mensen enthousiast maken voor onze branche omdat het een leuk maar ook een prachtig beroep is waar je veel plezier uit kunt halen. Uiteindelijk is mijn wens dat we in Nederland de bakkersproducten weer breed gaan waarderen op de smaak en echtheid!”

Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Dossiers
Lees ook
‘Wij willen de beste van de klas zijn’

‘Wij willen de beste van de klas zijn’

© Royal Steensma Een gloednieuwe bedrijfsfilm, een kersvers voorjaarsmagazine, verrassende toepassingsmogelijkheden van de populaire specerij kurkuma, een afgestoft en verbeterd kleinbroodpoeder én demonstraties van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en patissier Hidde de Brabander. Royal Steensma is klaar voor Bakkersvak! Met het in dienst nemen van...

Innovatie in applicatie - Royal Steensma inspireert met nieuwe en bestaande grondstoffen

Innovatie in applicatie - Royal Steensma inspireert met nieuwe en bestaande grondstoffen

Grondstoffenleverancier Royal Steensma wil graag kennis, kunde en inspiratie delen met de ambachtelijke bakker. Daarom is afgelopen maand opnieuw een najaarsmagazine verschenen, boordevol verrassende recepten op basis van grotendeels bestaande en bekende grondstoffen. Ook deelt Royal Steensma haar kennis via masterclasses, een magazine met recepten...

Kefirbrood

Kefirbrood

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, werkzaam bij Royal Steensma als baktechnisch adviseur, heeft voor zijn werkgever het recept van een kefirbrood ontwikkeld. “Kefir is een yoghurtachtige drank, die steeds populairder wordt en die je al volop terugvindt in het zuivelschap van de supermarkt”, aldus Hiljo. “Vanwege de aanwezige melkzuurbacterie ook interessant...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...