Gezondheidsbrood met aronia en lijnzaad

Recept Gezondheidsbrood

Dit brood kan bij ieder moment van de dag: ontbijt, lunch of diner. Het brood is licht zoet door de bosbessen. In combinatie met de BT80 en lijnzaad is het brood mooi in balans. 

Wat heb je nodig...

50% Bessenbrood  
T65 70%
Bloem T65(30%) en vermalen gedroogde blauwe bessen(20%) en gedroogde blauwe Fruitease bosbessen(20%) 70%
Verse gist 2%
Zout 1,5%
Desem 20%
Water  65%
   

50% Lijnzaadbrood

 
BT 80 100%
Verse gist 1%
Honing 3%
Zout 1,5%
Water 55%
Lijnzaad 20%
Desem 20%
Water voor lijnzaad 28%
  209,5%

 

Stap 1

Recept Gezondheidsbrood_stap 1

Maak van beide degen een goed afgekneed deeg: de uiteindelijke 209,5% deegtemperatuur moet 26 graden zijn. Laat het deeg 60 minuten rijzen.

Stap 2

Recept Gezondheidsbrood_stap 2a en b

Weeg beiden deegsoorten als volgt af op stukken 415 gram.

Stap 3

Recept Gezondheidsbrood_stap 3

Alle deegstukken licht opbollen. Leg de deegstukken op een deegkleedje en dek ze goed af. Geef het deeg nu een rijs van 20 minuten.

Stap 4

Recept Gezondheidsbrood_stap 4

Nu is het tijd om het brood te gaan vormen. De ronde bolletje 3 maal met een krabber in het midden insteken en druk de binnenkant (de punten naar buiten) zodat er een ster ontstaat en decoreer het lijnzaaddeeg met decomais.

Stap 5

Recept Gezondheidsbrood_stap 5

Doe van beide degen de sterren op elkaar plaatsen zodat je een brood krijgt met 2 kleuren brood. Geef de sterren een narijs van 60 minuten.

Even voorstellen... Hiljo Hillebrand

Recept Gezondheidsbrood_Hiljo Hillebrand

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand werkt bij Royal Steensma B.V. in Vlaardingen als Technical Support Manager. Waar hij trots op is? “Dat ik bakker ben en elke dag mooie producten mag bereiden.” Zijn specialisme is het verbeteren en ontwikkelen van innovatieve producten en processen en dit implementeren in de bakkerij waar hij werkzaam is.

Over zijn kijk op het BoulangerieTeam zegt Hiljo: “Het vak is voor mij een hobby. Ik vind het mooi om bezig te zijn met bakkersproducten en hier een diepgang in te zoeken, samen met het gehele team. De kick is om deel te nemen aan wedstrijden en collega’s te trainen voor wedstrijden. Ik wil graag met het BoulangerieTeam een mooi resultaat behalen en hiermee de Nederlandse bakkersbranche naar een hoger niveau brengen. En natuurlijk wil ik jonge mensen enthousiast maken voor onze branche omdat het een leuk maar ook een prachtig beroep is waar je veel plezier uit kunt halen. Uiteindelijk is mijn wens dat we in Nederland de bakkersproducten weer breed gaan waarderen op de smaak en echtheid!”

Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Dossiers
Lees ook
Zomerklus

Zomerklus

Half wit tarwebrood met mais. Heel bruin tarwemaisbrood. Midden volkoren speltbrood met zaden. Sinds 1 juli is het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood van kracht. Hebt u zich er al in verdiept? Want u hebt nog minder dan twee jaar om uw producten of de naamgeving aan te passen.

Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

In september starten acht roc’s in Nederland met een nieuwe mbo-opleiding: de eenjarige specialistenopleiding Boulanger niveau 4. Streven is hiermee (nog) beter opgeleide broodbakkers af te leveren, die meer kennis van processen hebben en eventueel kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding binnen het hbo.

Een mooie egale print op je tijgerbrood

Een mooie egale print op je tijgerbrood

Ik bak dagelijks tijgerbrood, maar de bovenkorst is geen twee keer hetzelfde. Er zijn vaak verschillen in de kleur van de korst en de tijgerprint komt er niet mooi op. Hoe zorg ik dat er dagelijks een mooi donkerbruin gebakken tijgerbrood met een fraaie tijgerprint uit de oven komt?

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...