Gevulde sushi van brood

BIB 6/7 recept Mike Onasse hoofdfoto

foto's: Oscar van der Wijk

Broodverspilling is met dit recept niet meer nodig. Maak van het brood van gisteren een sushi gevuld met gerookte-zalmcrème en rivierkreeftjes. Op deze manier maak je in een handomdraai een gevulde snack met een twist. 

Mike Onasse
De keuze om bakker te worden was niet zo moeilijk, omdat ik ben opgegroeid in de bakkerij. Ik heb ik overstap gemaakt naar de horeca door eerst een opleiding te volgen in de patisserie en in verschillende patisseriezaken te werken. Het leuke van de horeca is dat je leert met verschillende smaken om te gaan en ook met de seizoenen desserts te ontwikkelen. Het bakkersvak is breder dan alleen de patisserie en daarom heb ik de overstap gemaakt naar het brood, waardoor ik in aanraking kwam met het BoulangerieTeam. Met dit team heb ik al meerdere malen mee mogen doen met wedstrijden en ook als coach ben ik al eens met het wedstijdteam mee geweest. Momenteel werk ik bij de Marketfoodgroup als productontwikkelaar, waar ik voor bakkerij ‘T Stoepje en Le Perron de producten mag ontwikkelen.

BIB 6/7-2022 Mike Onasse
Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Wat heb je nodig...

Voor circa 20 stuks

Materiaal
 20 ringen
 bandenrol
 1 gesneden witbrood van gisteren

Zalmcrème
 100 gram gerookte zalm
 300 gram roomkaas_Broodtekst
 40 gram slagroom
 peper en zout

Deco
 100 gram wakame
200 gram rivierkreeftjes
 10 nori zeewiervellen
 1 takje dille
 1o gram sesamzaad

Stap 1

Steek 60 plakjes uit met 1 van de ringen. Leg de plakjes brood op een bakplaat en rooster ze kort.

BIB 6/7-2022 recept Mike Onasse stap 1

Stap 2

Bekleed de ringen met bandenrol. Snij de nori zeewiervellen op maat (net zo hoog als de ring) Bekleed de ringen met de zeewiervellen.

BIB 6/7-2022 recept Mike Onasse stap 3

Stap 3

Plaats in elke ring een plakje brood op de bodem.

Stap 4

Draai met een keukenmachine de zalm, de roomkaas en de slagroom tot een gladde crème. Voeg zout en peper toe naar smaak. Vul de ringen gelijkmatig met ongeveer 1 cm zalmcrème. Plaats het volgende plakje brood op de crème.

BIB 6/7-2022 recept Mike Onasse stap 5

Stap 5

Vul de ring nogmaals met zalmcrème en top dit af met een plukje wakame. Vul de ringen met het laatste plakje brood en spuit hier een dun laagje zalmcrème op.

Stap 6

Verdeel de rivierkreeftjes over de ringen, strooi sesamzaad eroverheen en haal voorzichtig de ringen van het product af.
Decoreer de sushi tot slot met wat dille. Geniet ervan!

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Recept: Frambozenbriochebroodjes

Recept: Frambozenbriochebroodjes

Dit is een briochebroodje dat lang zacht blijft door de frambozenspijs en een goede smaak heeft door de frambozengelei bovenop. Door een koekje onder het broodje te doen blijft het model goed en hoeft de bakker geen speciale vormen of ringen te kopen.

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Verschillende bakkersorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven willen gezamenlijk werk maken van een efficiëntere broodketen. Hiermee hopen zij verspilling van brood tegen te gaan.