Gevulde sushi van brood

BIB 6/7 recept Mike Onasse hoofdfoto

foto's: Oscar van der Wijk

Broodverspilling is met dit recept niet meer nodig. Maak van het brood van gisteren een sushi gevuld met gerookte-zalmcrème en rivierkreeftjes. Op deze manier maak je in een handomdraai een gevulde snack met een twist. 

Mike Onasse
De keuze om bakker te worden was niet zo moeilijk, omdat ik ben opgegroeid in de bakkerij. Ik heb ik overstap gemaakt naar de horeca door eerst een opleiding te volgen in de patisserie en in verschillende patisseriezaken te werken. Het leuke van de horeca is dat je leert met verschillende smaken om te gaan en ook met de seizoenen desserts te ontwikkelen. Het bakkersvak is breder dan alleen de patisserie en daarom heb ik de overstap gemaakt naar het brood, waardoor ik in aanraking kwam met het BoulangerieTeam. Met dit team heb ik al meerdere malen mee mogen doen met wedstrijden en ook als coach ben ik al eens met het wedstijdteam mee geweest. Momenteel werk ik bij de Marketfoodgroup als productontwikkelaar, waar ik voor bakkerij ‘T Stoepje en Le Perron de producten mag ontwikkelen.

BIB 6/7-2022 Mike Onasse
Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Wat heb je nodig...

Voor circa 20 stuks

Materiaal
 20 ringen
 bandenrol
 1 gesneden witbrood van gisteren

Zalmcrème
 100 gram gerookte zalm
 300 gram roomkaas_Broodtekst
 40 gram slagroom
 peper en zout

Deco
 100 gram wakame
200 gram rivierkreeftjes
 10 nori zeewiervellen
 1 takje dille
 1o gram sesamzaad

Stap 1

Steek 60 plakjes uit met 1 van de ringen. Leg de plakjes brood op een bakplaat en rooster ze kort.

BIB 6/7-2022 recept Mike Onasse stap 1

Stap 2

Bekleed de ringen met bandenrol. Snij de nori zeewiervellen op maat (net zo hoog als de ring) Bekleed de ringen met de zeewiervellen.

BIB 6/7-2022 recept Mike Onasse stap 3

Stap 3

Plaats in elke ring een plakje brood op de bodem.

Stap 4

Draai met een keukenmachine de zalm, de roomkaas en de slagroom tot een gladde crème. Voeg zout en peper toe naar smaak. Vul de ringen gelijkmatig met ongeveer 1 cm zalmcrème. Plaats het volgende plakje brood op de crème.

BIB 6/7-2022 recept Mike Onasse stap 5

Stap 5

Vul de ring nogmaals met zalmcrème en top dit af met een plukje wakame. Vul de ringen met het laatste plakje brood en spuit hier een dun laagje zalmcrème op.

Stap 6

Verdeel de rivierkreeftjes over de ringen, strooi sesamzaad eroverheen en haal voorzichtig de ringen van het product af.
Decoreer de sushi tot slot met wat dille. Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Bakkerij ’t Kraayennest verkoopt Nijmeegs Romeinenbrood

Bakkerij ’t Kraayennest verkoopt Nijmeegs Romeinenbrood

Vanaf vandaag gaat Bakkerij ’t Kraayennest in Nijmegen brood verkopen in haar winkels dat vegan, E-nummervrij en zonder lactose is bereid. Het brood heet Romeinenbrood, vernoemd naar de lange historie van de Romeinen in Nijmegen (Noviomagus).

Recept: Krokant hartig broodje

Recept: Krokant hartig broodje

Weer eens wat anders en erg lekker! De combinatie van desem, oregano, fetakaas en verschillende groenten geeft een verrassend lekker broodje. De tijgerpap op basis van rogge zorgt voor een andere scheuring dan de tijgerpap die we dagelijks gebruiken. Door er roggebloem overheen te strooien, wordt een winters sfeertje gecreëerd.

Alles over ijs, brood en banket tijdens Sigep en A.B Tech

Alles over ijs, brood en banket tijdens Sigep en A.B Tech

Van 21 tot en met 25 januari 2023 vindt de 44e editie plaats van de Sigep in het Italiaanse Rimini. Dit jaar is de beurs gelijktijdig met de A.B. Tech Expo: de internationale technologiebeurs voor brood, banket en zoetwaren.