Gevulde Champagne Cakes

Debic Champagne Cake

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor Champagne cakes (6 stuks). Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Amandel cake beslag  

Ingrediënten                                                               

Werkwijze

  • Weeg de grondstoffen.
  • Draai het amandelspijs met de basterdsuiker glad.
  • Voeg de boter toe en draai tot deze luchtig en mals is.
  • Meng de bakpoeder met het bloem en zeef deze.
  • Vul de bakvormen met 350 gram cake beslag en bak af op 160 °C voor 60 min.
  • Lossen en laten afkoelen.

Champagne  trempeer

Ingrediënten

  • 250 gr suiker
  • 250 gr water
  • 200 gr Champagne

Werkwijze

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook de suiker met het water voor 2 min.
  • Laat afkoelen en meng de Champagne erdoor.

Champagne Crème

Ingrediënten

Werkwijze

  • Reduceer de Champagne tot er nog 400 gr over is.
  • Draai de Debic Crème roomboter zacht, meng vervolgens de basterdsuiker door de boter en draai luchtig.
  • Voeg na 10 minuten de helft van de Debic Parfait toe en laat verder luchtig draaien.
  • Verwarm eventueel de botermassa als hij niet goed luchtig draait.
  • Voeg na 10 minuten de rest van de Debic Parfait toe.
  • Draai de Boter Crème luchtig en zacht.
  • Meng de Champagne erdoor.

Merengue 

Ingrediënten

  • 350 gr water
  • 1000 gr suiker (1)
  • 500 gr eiwit
  • 500 gr suiker (2)
  • 2 st. limoenen

Werkwijze

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook het water en de suiker (1) tot 115 °C.
  • Klopt het eiwit luchtig en voeg de suiker (2) in delen toe.
  • Als de suikerstroop 120°C is, giet deze op het luchtige eiwit en draai deze koud.
  • Rasp de limoenen en pers deze uit en meng het sap en de zestes met het schuim.
  • Spuit doppen met een Franse (fijne 16 tands) kartel op bakpapier.
  • Droog deze op 115 °C voor 340 min.

Zwarte cassis compote

Ingrediënten

  • 300 gr zwarte bessen
  • 600 gr neutrale gelei
  • 60 gr cassis puree

Werkwijze

  • Weeg de grondstoffen.
  • Breng de gelei en de puree aan de kook en laat afkoelen.
  • Meng de zwarte bessen erdoor.

Opbouw cakes

  1. Snij de afgekoelde cakes 2 maal door.
  2. Trempeer de onderste plak.
  3. Verdeel er een laagje Champagne crème op en druk de tweede plak cake er op.
  4. Trempeer deze en verdeel er een laagje crème op.
  5. Strijk de cakes af zodat de zijkant netjes is. Druk de laatste plak er op en maak deze op met de schuimdoppen, de compote van zwarte bessen en de vuurpijlen van chocolade.

Logo Debic

Lees ook
Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Voor dit desserttaartje heb ik gekozen voor een multisensorische ervaring in texturen en smaken. Geniet van de broze structuur van de streusel, van het zuurtje, de softgrain en het fruitige van de abrikozencompote. Dat alles omhuld met een zachte giandujamousse.

Top 10 recepten van 2020

Top 10 recepten van 2020

Het jaar 2020 zit er bijna op. We tellen af naar 2021 met de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar. Met vandaag de top 10 recepten op Bakkers in bedrijf.

Cadeautaartje

Cadeautaartje

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor dit Cadeautaartje met chocolade en sinaasappel mousse. Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...