Gevulde Champagne Cakes

Debic Champagne Cake

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor Champagne cakes (6 stuks). Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Amandel cake beslag  

Ingrediënten                                                               

Werkwijze

  • Weeg de grondstoffen.
  • Draai het amandelspijs met de basterdsuiker glad.
  • Voeg de boter toe en draai tot deze luchtig en mals is.
  • Meng de bakpoeder met het bloem en zeef deze.
  • Vul de bakvormen met 350 gram cake beslag en bak af op 160 °C voor 60 min.
  • Lossen en laten afkoelen.

Champagne  trempeer

Ingrediënten

  • 250 gr suiker
  • 250 gr water
  • 200 gr Champagne

Werkwijze

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook de suiker met het water voor 2 min.
  • Laat afkoelen en meng de Champagne erdoor.

Champagne Crème

Ingrediënten

Werkwijze

  • Reduceer de Champagne tot er nog 400 gr over is.
  • Draai de Debic Crème roomboter zacht, meng vervolgens de basterdsuiker door de boter en draai luchtig.
  • Voeg na 10 minuten de helft van de Debic Parfait toe en laat verder luchtig draaien.
  • Verwarm eventueel de botermassa als hij niet goed luchtig draait.
  • Voeg na 10 minuten de rest van de Debic Parfait toe.
  • Draai de Boter Crème luchtig en zacht.
  • Meng de Champagne erdoor.

Merengue 

Ingrediënten

  • 350 gr water
  • 1000 gr suiker (1)
  • 500 gr eiwit
  • 500 gr suiker (2)
  • 2 st. limoenen

Werkwijze

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook het water en de suiker (1) tot 115 °C.
  • Klopt het eiwit luchtig en voeg de suiker (2) in delen toe.
  • Als de suikerstroop 120°C is, giet deze op het luchtige eiwit en draai deze koud.
  • Rasp de limoenen en pers deze uit en meng het sap en de zestes met het schuim.
  • Spuit doppen met een Franse (fijne 16 tands) kartel op bakpapier.
  • Droog deze op 115 °C voor 340 min.

Zwarte cassis compote

Ingrediënten

  • 300 gr zwarte bessen
  • 600 gr neutrale gelei
  • 60 gr cassis puree

Werkwijze

  • Weeg de grondstoffen.
  • Breng de gelei en de puree aan de kook en laat afkoelen.
  • Meng de zwarte bessen erdoor.

Opbouw cakes

  1. Snij de afgekoelde cakes 2 maal door.
  2. Trempeer de onderste plak.
  3. Verdeel er een laagje Champagne crème op en druk de tweede plak cake er op.
  4. Trempeer deze en verdeel er een laagje crème op.
  5. Strijk de cakes af zodat de zijkant netjes is. Druk de laatste plak er op en maak deze op met de schuimdoppen, de compote van zwarte bessen en de vuurpijlen van chocolade.

Logo Debic

Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-winnaar Serena van Breukelen (21) is student Patisserie aan het ROC van Twente en werkt bij Chocoladebezorgd. Ze vertelt over Skills Heroes en deelt de recepturen voor haar gelegenheidstaart.

Getoerd gerezen van Skills-finalist Ilse van Pelt

Getoerd gerezen van Skills-finalist Ilse van Pelt

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Ilse van Pelt (18) werd derde tijdens de finale Skills Boulangerie. Ze volgt de opleiding Zelfstandig werkend bakker brood en banket bij Scalda en werkt bij De Echte Baker Vroonland. Ze deelt haar receptuur voor...