Desembonkie met kaas

1 mei 2018

Bakkers-in-bedrijf_Desembonkie-met-kaas-300x200 Het broodje kaas is het meest gegeten broodje in Nederland. Deze versie is lekker makkelijk voor onderweg. De kaas zit namelijk door het deeg heen, dus beleggen is niet meer nodig.

Recept van Puratos i.s.m. het Boulangerie Team

  • Ingrediënten:
  • 1000 gram bloem T65
  • 40 gram O-tentic Durum
  • 15 gram zout
  • 650 gram water
  • Zonnebloempitten (naar behoefte toevoegen)

Vulling

  • Per kilo deeg
  • 400 gram kaas
  • 20 gram honingmosterdsaus

Bereidingswijze 40 stuks:

  • Meng de bloem, O-tentic Durum, zout en water met elkaar en draai er een deeg van
  • Meng in een aparte kom de kaas en honigmosterdsaus kort met elkaar
  • Voeg, als het deeg bijna gereed is, de kaasvulling toe. Kneed vervolgens af tot een soepel deeg
  • Geef het deeg een nachtrust
  • In de diviseuse leggen en de plak nat maken om er vervolgens zonnebloempitten op te strooien
  • Verdelen
  • Op bakpapier plaatsen
  • (let op, er loopt wat kaas uit het broodje)
  • Narijs geven
  • 18-22 minuten bakken op 230°C

Altijd op de hoogte blijven?