Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette recept_eindresultaat

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.  

Wat heb je nodig?

Amandel Crumble

  • 270 gr boter
    300 gr suiker
    300 gr amandelpoeder
    360 gr bloem
    12 gr zout

Mango Compote

  • 200 gr mangopuree
  • 200 gr mango blokjes
  • 4 gr gelatine
  • Puree verwarmen tot 50°C en vermengen met geweekte gelatine.
  • Mango blokjes toevoegen

Biscuit

  • 170 gr Bianca
  • 170 gr water
  • 500 gr suiker
  • 500 gr amandelpoeder
  • 100 gr bloem

Meng de Bianca met het water en klop luchtig tot een standig schuim. Voeg de suiker, bloem en amandelpoeder toe. Bak temperatuur: Deck oven 180°C - baktijd 20-25 minutes.

Mango cremeux

  • 225 gr mango puree
  • 75 gr eidooier
  • 75 gr suiker
  • 4,5 gr gelatine
  • 60 gr boter

Puree, eidooier en suiker verwarmen in thermomix tot 81°C. Af laten koelen tot 30°C, homogeniseer met de boter en geweekte gelatine.

Stap 1

Crumble tartelette recept_1

Weeg de ingrediënten af en prepareer de ringen met bakpapier en aluminium folie.

Stap 2

Crumble tartelette recept_2

Meng alle droge ingrediënten, voeg de boter toe en draai tot een deeg.

Stap 3

Crumble tartelette recept_3

Wrijf de massa door een grove zeef of gaatjes plateau en vries de crumble in.

Stap 4

Crumble tartelette recept_4

Cutter de bevroren crumble met een Robotcoupe tot een zeer fijne crumble.

Stap 5

Crumble tartelette recept_5

Verdeel een laagje crumble op de bodem van de grootste ring en druk stevig aan.

Stap 6

Crumble tartelette recept_6

Plaats de kleine ring op de aangedrukte crumble.

Stap 7

Crumble tartelette recept_7

Vul de zijkant met crumble en druk goed aan, vul volledig tot de rand.

Stap 8

Crumble tartelette recept_8

Bak de bodems goudbruin af en los eerste de binnenste ring, daarna de buitenste. Eenmaal afgekoeld kunnen ze van binnen afgespoten worden met chocolade.

Stap 9

Crumble tartelette recept_9

Vul de bodems met de geprepareerde recepturen.

Stap 10

Crumble tartelette recept_10

Decoreer de gebakjes.
Het eindresultaat, geniet ervan!

Even voorstellen... Ramon Huigslot

Crumble tartelette recept_Ramon Huigsloot

Ramon begon zijn carrière in 2001 bij Huize van Wely in Noordwijk. Na tien jaar ruilde Ramon Huize van Wely in om Excecutive Pastry Chef te worden voor het prestigieuze Kurhaus hotel in Scheveningen. Op dit moment werkt Ramon als International Pastry Advisor bij de Koninklijke Zeelandia Groep en reist hij de hele wereld over om kennis te delen en de grondstoffen van Zeelandia te promoten.
Enkele hoogtepunten uit Ramons carrière zijn het behalen eerste prijs Dutch Pastry Award 2010, eerste prijs Dutch Chocolate Masters 2015 en Super-finalist tijdens de World Chocolate Masters in Parijs.

 

Dossiers
Lees ook
Voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen

Voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen

De 8e editie van Bakkersvak staat alweer voor de deur. Het belangrijkste evenement voor de bakkerijsector is een nieuwe weg ingeslagen met een frisse uitstraling. Easyfairs, beursorganisator van Bakkersvak, wil content bieden die vooruitstrevend is, maar die de bezoeker vooral ook praktische handvaten biedt om de komende jaren tegemoet te gaan. De nieuwe...

VWO'ers proberen recept Mandazi te verbeteren

VWO'ers proberen recept Mandazi te verbeteren

Ferhan Balci, Amber Sijmons, Nina Vens en Dagmar de Vré zitten in 6 VWO aan het Callandlyceum in Amsterdam. Ze doen het Technasium en dat betekent dat ze oplossingen bedenken voor bedrijven en organisaties buiten onze school. Dick van der Breggen, adviseur van Bake for Life, heeft hen de opdracht gekregen om het populaire...

Rijstevlaaibrioche

Rijstevlaaibrioche

Het briochebroodje bestaat uit een combinatie van smaken die perfect bij elkaar passen. De basis is het briochedeeg waar voor het bakken een laagje kookroom wordt ingelegd. Vervolgens wordt de rijstevlaaivulling opgebracht waar na het bakken een spiegel van mango- en passievruchtpuree wordt aangebracht. Het broodje is voor elk moment van de dag als...

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...