Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette recept_eindresultaat

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.  

Wat heb je nodig?

Amandel Crumble

  • 270 gr boter
    300 gr suiker
    300 gr amandelpoeder
    360 gr bloem
    12 gr zout

Mango Compote

  • 200 gr mangopuree
  • 200 gr mango blokjes
  • 4 gr gelatine
  • Puree verwarmen tot 50°C en vermengen met geweekte gelatine.
  • Mango blokjes toevoegen

Biscuit

  • 170 gr Bianca
  • 170 gr water
  • 500 gr suiker
  • 500 gr amandelpoeder
  • 100 gr bloem

Meng de Bianca met het water en klop luchtig tot een standig schuim. Voeg de suiker, bloem en amandelpoeder toe. Bak temperatuur: Deck oven 180°C - baktijd 20-25 minutes.

Mango cremeux

  • 225 gr mango puree
  • 75 gr eidooier
  • 75 gr suiker
  • 4,5 gr gelatine
  • 60 gr boter

Puree, eidooier en suiker verwarmen in thermomix tot 81°C. Af laten koelen tot 30°C, homogeniseer met de boter en geweekte gelatine.

Stap 1

Crumble tartelette recept_1

Weeg de ingrediënten af en prepareer de ringen met bakpapier en aluminium folie.

Stap 2

Crumble tartelette recept_2

Meng alle droge ingrediënten, voeg de boter toe en draai tot een deeg.

Stap 3

Crumble tartelette recept_3

Wrijf de massa door een grove zeef of gaatjes plateau en vries de crumble in.

Stap 4

Crumble tartelette recept_4

Cutter de bevroren crumble met een Robotcoupe tot een zeer fijne crumble.

Stap 5

Crumble tartelette recept_5

Verdeel een laagje crumble op de bodem van de grootste ring en druk stevig aan.

Stap 6

Crumble tartelette recept_6

Plaats de kleine ring op de aangedrukte crumble.

Stap 7

Crumble tartelette recept_7

Vul de zijkant met crumble en druk goed aan, vul volledig tot de rand.

Stap 8

Crumble tartelette recept_8

Bak de bodems goudbruin af en los eerste de binnenste ring, daarna de buitenste. Eenmaal afgekoeld kunnen ze van binnen afgespoten worden met chocolade.

Stap 9

Crumble tartelette recept_9

Vul de bodems met de geprepareerde recepturen.

Stap 10

Crumble tartelette recept_10

Decoreer de gebakjes.
Het eindresultaat, geniet ervan!

Even voorstellen... Ramon Huigslot

Crumble tartelette recept_Ramon Huigsloot

Ramon begon zijn carrière in 2001 bij Huize van Wely in Noordwijk. Na tien jaar ruilde Ramon Huize van Wely in om Excecutive Pastry Chef te worden voor het prestigieuze Kurhaus hotel in Scheveningen. Op dit moment werkt Ramon als International Pastry Advisor bij de Koninklijke Zeelandia Groep en reist hij de hele wereld over om kennis te delen en de grondstoffen van Zeelandia te promoten.
Enkele hoogtepunten uit Ramons carrière zijn het behalen eerste prijs Dutch Pastry Award 2010, eerste prijs Dutch Chocolate Masters 2015 en Super-finalist tijdens de World Chocolate Masters in Parijs.

 

Dossiers
Lees ook
Stefano van Leeuwen wint Dutch Pastry Award

Stefano van Leeuwen wint Dutch Pastry Award

Stefano van Leeuwen was afgetekend de beste deze editie van de Dutch Pastry Award. Niet alleen beschouwde de vakjury hem als beste, hij ontving ook nog eens de publieksprijs. In zijn showstuk met het thema ‘Hollands Glorie’ koos hij niet voor een klassiek thema als tulpen of klompen. Het werd een geketende slaaf die een zeilschip torst, waarmee hij...

Lemon cake

Lemon cake

Het Nederlands Patisserie Team komt gemiddeld zes keer per jaar samen voor een teamvergadering om zaken te bespreken, maar ook om inspiratie op te doen en kennis te delen. Elke vergadering krijgen de leden een opdracht mee om een product te creëren en de laatste vergadering in november was dat een zogenoemde travellerscake. Een cake die door het gebruik...

Kleine hartige taartjes - Meike Schaling

Kleine hartige taartjes - Meike Schaling

Meike Schaling is patissier in Amsterdam en bracht onlangs haar tweede kookboek uit. Na het succes van ‘Kleine taartjes’ is er nu een opvolger: ‘Kleine hartige taartjes van Petit gâteau’. Petit gâteau is een echt Franse patisserie in Amsterdam.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...