Croissant-kroon

Croissantkroon_vandemoortele

Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele. 

Ingrediënten

  • Banquet d’Or Roomboter Croissant 60g (KB201)
  • St-Allery Revolution Butter Blend (413340)
  • Chocoladedruppels
  • Suiker

Bereiding

  1. Snijd de croissants door.
  2. Plaats de halve croissants tegen elkaar in een ronde ring.
  3. Bak 22-25 minuten af op 165-175 °C.
  4. Werk af met een botercrème en geef de croissantkroon een subtiele touch met chocoladepencils, gedoopt in suiker.

Voor meer kerstrecepten zie: www.vandemoortele.com.

Vandemoortele_logo klein

Lees ook
Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat in mei 2022 examen doen voor de titel Meester Boulanger. Hij traint momenteel hard voor dit examen. Zijn reis naar de meestertitel legt hij online vast op de website www.oprijsmetbakkerbas.nl.

Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Afgelopen zomer in Frankrijk zag ik het overal: patisserie van de bakker. Niet de haute couture-taartjes die je in Parijs en andere grote steden veel ziet, maar de koeken, cakejes en tartelettes in elk dorp bij de bakker op de hoek, waar je je dagelijkse (stok)brood haalt. Het woord patisserie doet in dit verband misschien wat vreemd aan. Ik zie daarbij...

Familie Breimer opent derde vestiging in Sneek

Familie Breimer opent derde vestiging in Sneek

Breimer’s Bakkerij heeft op 1 mei haar derde vestiging geopend in het centrum van Sneek. Het gaat om een zeer ruime winkel van 500 vierkante meter met een grote lunchroom én een ijssalon. In het nieuwe filiaal, dat een nautische, industriële uitstraling heeft gekregen, zijn allerlei bijzondere details te vinden. Zoals een getekend kunstwerk van De Oosterpoort,...