Croissant-kroon

Croissantkroon_vandemoortele

Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele. 

Ingrediënten

  • Banquet d’Or Roomboter Croissant 60g (KB201)
  • St-Allery Revolution Butter Blend (413340)
  • Chocoladedruppels
  • Suiker

Bereiding

  1. Snijd de croissants door.
  2. Plaats de halve croissants tegen elkaar in een ronde ring.
  3. Bak 22-25 minuten af op 165-175 °C.
  4. Werk af met een botercrème en geef de croissantkroon een subtiele touch met chocoladepencils, gedoopt in suiker.

Voor meer kerstrecepten zie: www.vandemoortele.com.

Vandemoortele_logo klein

Lees ook
Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Bakkers in de media - week 19

Bakkers in de media - week 19

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?