Chocolate lovers - Travel cake

Recept Travel Cake_Bart de Gans_BIB 4-2019

Bart de Gans is deze keer de man achter dit recept. Bart: “Ik deel met genoegen mijn kennis van chocolade en patisserie en verzorg gastcolleges, masterclasses en presentaties. Kennis is immers het vermogen dat u in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren.” Inspiratie voor dit recept zijn de vele feestdagen in deze periode, waaronder moederdag. Guilty pleasure van vele vrouwen is toch chocolade en waarom dat dan niet verwerken in een heerlijk recept!

Recept: Nederlands Patisserie Team/Bart de Gans | Foto's: Oscar van der Wijk

Wat heb je nodig...

Chocolade cake beslag
Bij stap 1,2 en 3

  • 250 g Heel ei
  • 75 g Honing
  • 125 g Suiker
  • 75 g Hazelnootpoeder
  • 120 g Tarwebloem
  • 7,5 g Bakpoeder
  • 120 g Slagroom
  • 50 g Amorette
  • 105 g Boter
  • 25 g Cacaopoeder
  • 55 g Equatoriale noir 55%

Vanille cremeux
Bij stap 4

  • 100 g Slagroom
  • 100 g Melk
  • 20 g Suiker
  • 40 g Ei dooier
  • 0,5 g Vanillestokje
  • 5 g Sinaasappelzestes
  • 1,5 g Gelatine
  • 138 g Ivoire chocolade

Dulcey glaze
Bij stap 5

  • 700 g Dulcey chocolade
  • 200 g Olie
  • 180 g Noga stukjes

Dulcey chantilly
Bij stap 6

  • 100 g Melk
  • 5 g Glucose
  • 200 g Slagroom
  • 175 g Dulcey chocolade
  • 0,5 g Vanillestokje
  • 3 g Gelatine

Stap 1
Meng het heelei, suiker en honing, voeg de hazelnootpoeder, gezeefde bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe.

Recept Travel Cake stap 1_BIB 4-2019

Stap 2
Voeg de room en amaretto toe en als laatste de gesmolten chocolade en boter.

Recept Travel Cake stap 2_BIB 4-2019

Stap 3
Doe het beslag in de beboterde vorm en bak ± 40 min op 160°C graden.

Recept Travel Cake stap 3_BIB 4-2019

Stap 4

Breng de room, melk, vanille en sinaasappelzestes aan de kook. Klop de eidooier los met de suiker en bereid een anglaise 84°C. Voeg de geweekte gelatine hier aan toe en meng met de gesmolten chocolade. Mix het geheel met de staafmixer.

Recept Travel Cake stap 4_BIB 4-2019

Stap 5

Smelt de chocolade samen met de olie tot 45°C. Voeg de noga stukjes toe en gebruik op 35°C.

Recept Travel Cake stap 5_BIB 4-2019

Stap 6

Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk, glucose en vanille en laat ± 15 min infuseren. Verwarm opnieuw en los de geweekte gelatine hier in op en meng met de gesmolten chocolade, voeg hier de koude room aan toe en laat minimaal 1 nacht rusten in de koelkast. Klop tot de gewenste dikt en dresseer mbv een spuitzak.

Recept Travel Cake stap 6_BIB 4-2019

Het eindresultaat, geniet ervan!

Recept Travel Cake_BIB 4-2019

Bart de Gans heeft een eigen bedrijf, genaamd Perfri. Hij is lid van het Nederlands Patisserie Team sinds 2009. Zijn inspiratie is kennis delen. “Ik geloof dat je met de juiste kennis onderscheidend kan zijn. Ik deel met genoegen mijn kennis van chocolade en patisserie en verzorg gastcolleges, masterclasses en presentaties. Kennis is immers het vermogen dat u in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren. Deel vooral uw kennis met uw medewerkers om zo gezamenlijk mooie resultaten te behalen. Delen is de toekomst!”

Zijn er vragen over dit recept?
Stuur dan een mail naar info@nederlandspatisserieteam.nl

 

 

Dossiers
Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

Onderzoekers van de universiteit van Reading hebben samen met partners uit het bedrijfsleven een chocoladereep ontwikkeld met bijna de helft minder suiker dan normaal. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een mineraal dat de suikers efficiënter in contact brengt met de smaakpapillen op de tong. Bij consumententests kreeg de reep een respectabele...

Copy Pastry - Jurgen Koens

Copy Pastry - Jurgen Koens

“Dit boek is een allemansvriend: de hobbykok of -bakker kan zijn niveau opkrikken en de vakman kan zich laten inspireren”, aldus Jurgen Koen in het voorwoord van Copy Pastry. Met dit boek wil hij laten zien dat je met de basics onder de knie, de meest uiteenlopende en verrassende combinaties kunt maken. Dan kun je gaan kopiëren. Niet letterlijk natuurlijk,...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...