Chocolate chipkoeken - recept Debic

19 maart 2021

Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend. In samenwerking met Beko heeft Debic een koekenconcept ontwikkeld en deelt het recept voor chocolate chipkoeken.

Voor 120 stuks

Ingrediënten

  • 1.280 gram Debic Cake boter
  • 640 gram witte basterdsuiker
  • 640 gram poedersuiker
  • 12 gram zout
  • 160 gram ei
  • 960 gram patentbloem
  • 960 gram Zeeuwse bloem
  • 20 gram koolzuur
  • 600 gram chocolade­druppels melk
  • 600 gram chocolade­druppels puur

Bereiding

  1. Cakeboter mengen met basterdsuiker, poedersuiker en zout.
  2. Ei doormengen.
  3. Bloem met bakpoeder mengen, zeven en door het deeg mengen.
  4. Dan chocoladecallets doormengen en koelen.
  5. Uitrollen en op 9 mm uitsteken met gladde steker met 8 cm doorsnee.
  6. 17 minuten bakken op 180 °C.

Lees hier meer over het koekenconcept.

 

Altijd op de hoogte blijven?