Cadeautaartje

cadeautaartje_Debic

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor dit Cadeautaartje met chocolade en sinaasappel mousse. Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Ingrediënten voor 12 stuks

Melkchocolade-sinaasappelmousse

Chocoladebiscuit

 • 1000 g eiwit
 • 900 g suiker
 • 800 g eigeel
 • 550 g bloem
 • 30 g cacaopoeder
 • 50 g zetmeel

Koffiecrème vulling

Rode glaçage

 • 450 g water
 • 900 g suiker
 • 900 g glucose
 • 600 g gecondenseerde melk
 • 900 g melkchocolade
 • 60 g gelatine
 • 300 g water
 • 18 g rode kleurstof van IBC

Werkwijze

Melkchocolade-sinaasappelmousse

Sla het eigeel en de suiker op tot een luchtige massa. Meng de gelatine en het water. Smelt de melkchocolade tot 50 °C. Sla de Debic Slagroom ongezoet op tot yoghurtdikte. Verwarm het sinaasappelsap tot het kookpunt, los de gelatine op in het sap en meng dit vervolgens door de gesmolten chocolade. Spatel de ganache door het luchtige eigeel. Meng dit met de geslagen Debic Slagroom ongezoet.

Chocoladebiscuit

Sla het eiwit luchtig en voeg in delen de suiker toe. Als het eiwit taai en luchtig is, voeg dan langzaam het eigeel toe en meng door. Zeef de bloem, het cacaopoeder en het zetmeel en meng door. Strijk de plakken en bak af op 220 °C gedurende tien minuten. Haal de biscuit na het bakken direct van de bakplaat.

Koffiecrème vulling

Meng het water met de oploskoffie. Meng de sterke koffie door de Debic Crème Pâtissière.

Rode glaçage

Kook het water met de suiker en glucose. Zodra de massa kookt direct van het vuur halen. Meng er de gecondenseerde melk en gelatine door. Stort de massa daarna meteen op de melkchocolade en meng het door. Meng de kleurstof door met de staafmixer. Laat afkoelen tot 29 °C en glaceer de bombes.

Opbouw

Spuit in een plastic, bolvormige mal van 13 x 7 cm een laagje koffiecrème en sluit deze af met een plakje chocoladebiscuit. Vries de vulling in. Los de vulling door de mal even in warm water te houden. Vul de mallen nu voor de helft met melkchocoladesinaasappelmousse en druk er een koffievulling in. Vul af met mousse en dek af met een plakje chocoladebiscuit. Vries de bombes in en haal ze als ze bevroren zijn uit de mal door ze in warm water te houden. Glaceer direct met de rode glacage. Rol icing uit op 1,5 mm en snijd stroken 2 cm. Maak een kruis over de bombes. Maak een strikje van witte chocolade lusjes en plak deze midden op de taart.

 

Dossiers
Lees ook
Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Heel Holland Bakt Kinderbakboek

De eerste editie van het tv-programma Heel Holland Bakt Kids trok najaar 2020 veel kijkers. Om de interesse van kinderen in bakken aan te blijven wakkeren, verscheen onlangs het Heel Holland Bakt Kinderbakboek.

Nog meer kleine taartjes

Nog meer kleine taartjes

Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.

Gevulde Champagne Cakes

Gevulde Champagne Cakes

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor Champagne cakes (6 stuks). Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...