Cadeautaartje

cadeautaartje_Debic

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor dit Cadeautaartje met chocolade en sinaasappel mousse. Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Ingrediënten voor 12 stuks

Melkchocolade-sinaasappelmousse

Chocoladebiscuit

  • 1000 g eiwit
  • 900 g suiker
  • 800 g eigeel
  • 550 g bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 50 g zetmeel

Koffiecrème vulling

Rode glaçage

  • 450 g water
  • 900 g suiker
  • 900 g glucose
  • 600 g gecondenseerde melk
  • 900 g melkchocolade
  • 60 g gelatine
  • 300 g water
  • 18 g rode kleurstof van IBC

Werkwijze

Melkchocolade-sinaasappelmousse

Sla het eigeel en de suiker op tot een luchtige massa. Meng de gelatine en het water. Smelt de melkchocolade tot 50 °C. Sla de Debic Slagroom ongezoet op tot yoghurtdikte. Verwarm het sinaasappelsap tot het kookpunt, los de gelatine op in het sap en meng dit vervolgens door de gesmolten chocolade. Spatel de ganache door het luchtige eigeel. Meng dit met de geslagen Debic Slagroom ongezoet.

Chocoladebiscuit

Sla het eiwit luchtig en voeg in delen de suiker toe. Als het eiwit taai en luchtig is, voeg dan langzaam het eigeel toe en meng door. Zeef de bloem, het cacaopoeder en het zetmeel en meng door. Strijk de plakken en bak af op 220 °C gedurende tien minuten. Haal de biscuit na het bakken direct van de bakplaat.

Koffiecrème vulling

Meng het water met de oploskoffie. Meng de sterke koffie door de Debic Crème Pâtissière.

Rode glaçage

Kook het water met de suiker en glucose. Zodra de massa kookt direct van het vuur halen. Meng er de gecondenseerde melk en gelatine door. Stort de massa daarna meteen op de melkchocolade en meng het door. Meng de kleurstof door met de staafmixer. Laat afkoelen tot 29 °C en glaceer de bombes.

Opbouw

Spuit in een plastic, bolvormige mal van 13 x 7 cm een laagje koffiecrème en sluit deze af met een plakje chocoladebiscuit. Vries de vulling in. Los de vulling door de mal even in warm water te houden. Vul de mallen nu voor de helft met melkchocoladesinaasappelmousse en druk er een koffievulling in. Vul af met mousse en dek af met een plakje chocoladebiscuit. Vries de bombes in en haal ze als ze bevroren zijn uit de mal door ze in warm water te houden. Glaceer direct met de rode glacage. Rol icing uit op 1,5 mm en snijd stroken 2 cm. Maak een kruis over de bombes. Maak een strikje van witte chocolade lusjes en plak deze midden op de taart.

 

Dossiers
Lees ook
Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

De hervonden klassieker in de schijnwerpers: de karameltompouce. Afwisselende structuren en bereidingen van karamel zorgen voor een fijne smaak- en textuurbeleving. De klassieke millefeuille uit Frankrijk, met een romige crème van Piemonte-hazelnoot. Zoek de uitdaging in bestaande recepturen en creëer met de kennis en materialen van nu een eigentijdse...

The Pie Room

The Pie Room

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie,...

Espressokoeken - recept Debic

Espressokoeken - recept Debic

Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend. In samenwerking met Beko heeft Debic een koekenconcept ontwikkeld en deelt het recept voor espressokoeken. Voor 70 stuks Ingrediënten Koffiekoekdeeg 460 gram Debic Cake boter 80 gram pure chocolade 80 gram poedersuiker 80 gram basterdsuiker 6 gram cacaopoeder 4 gram kaneelpoeder 10...

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...