Cadeautaartje

cadeautaartje_Debic

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor dit Cadeautaartje met chocolade en sinaasappel mousse. Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Ingrediënten voor 12 stuks

Melkchocolade-sinaasappelmousse

Chocoladebiscuit

 • 1000 g eiwit
 • 900 g suiker
 • 800 g eigeel
 • 550 g bloem
 • 30 g cacaopoeder
 • 50 g zetmeel

Koffiecrème vulling

Rode glaçage

 • 450 g water
 • 900 g suiker
 • 900 g glucose
 • 600 g gecondenseerde melk
 • 900 g melkchocolade
 • 60 g gelatine
 • 300 g water
 • 18 g rode kleurstof van IBC

Werkwijze

Melkchocolade-sinaasappelmousse

Sla het eigeel en de suiker op tot een luchtige massa. Meng de gelatine en het water. Smelt de melkchocolade tot 50 °C. Sla de Debic Slagroom ongezoet op tot yoghurtdikte. Verwarm het sinaasappelsap tot het kookpunt, los de gelatine op in het sap en meng dit vervolgens door de gesmolten chocolade. Spatel de ganache door het luchtige eigeel. Meng dit met de geslagen Debic Slagroom ongezoet.

Chocoladebiscuit

Sla het eiwit luchtig en voeg in delen de suiker toe. Als het eiwit taai en luchtig is, voeg dan langzaam het eigeel toe en meng door. Zeef de bloem, het cacaopoeder en het zetmeel en meng door. Strijk de plakken en bak af op 220 °C gedurende tien minuten. Haal de biscuit na het bakken direct van de bakplaat.

Koffiecrème vulling

Meng het water met de oploskoffie. Meng de sterke koffie door de Debic Crème Pâtissière.

Rode glaçage

Kook het water met de suiker en glucose. Zodra de massa kookt direct van het vuur halen. Meng er de gecondenseerde melk en gelatine door. Stort de massa daarna meteen op de melkchocolade en meng het door. Meng de kleurstof door met de staafmixer. Laat afkoelen tot 29 °C en glaceer de bombes.

Opbouw

Spuit in een plastic, bolvormige mal van 13 x 7 cm een laagje koffiecrème en sluit deze af met een plakje chocoladebiscuit. Vries de vulling in. Los de vulling door de mal even in warm water te houden. Vul de mallen nu voor de helft met melkchocoladesinaasappelmousse en druk er een koffievulling in. Vul af met mousse en dek af met een plakje chocoladebiscuit. Vries de bombes in en haal ze als ze bevroren zijn uit de mal door ze in warm water te houden. Glaceer direct met de rode glacage. Rol icing uit op 1,5 mm en snijd stroken 2 cm. Maak een kruis over de bombes. Maak een strikje van witte chocolade lusjes en plak deze midden op de taart.

 

Dossiers
Lees ook
Fries Bakboek

Fries Bakboek

De zussen Henny en Betty Feenstra werkten allebei jarenlang bij bakkers in Lemmer. Naast hun dagelijkse banen, Henny als docent en Betty als directeur, bleven ze bakken voor hun gezin, familie en vrienden. In het Fries Bakboek’ verzamelen ze de zoete recepten uit de bakkerstraditie die Fryslân rijk is.

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...

1-2-3 Patisserie: De kortste weg naar eigentijds gebak met Debic en Bakeplus

1-2-3 Patisserie: De kortste weg naar eigentijds gebak met Debic en Bakeplus

Eigentijdse patisserie is gebak met een moderne uitstraling, meer texturen en meer smaak. De vraag ernaar wordt steeds groter. Daarom helpt Debic je, samen met Bakeplus, graag een selectie trendy patisserie te ontwikkelen. Met behulp van ons 1-2-3 patisserieconcept kun je eenvoudig aan de slag met het uitbreiden van je bestaande assortiment.