Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Brioche (4)

BoulangerieTeam-1-300x199 Het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam hebben op de Horecava de handen ineen geslagen om elkaars kennis en kunde te benutten. Gezamenlijk hebben zij een product ontwikkeld, dat gebruikt kan worden tijdens verschillende eetmomenten gedurende de dag. Patisserie en boulangerie kunnen prachtig samenkomen in één product! Daarvan getuigt deze brioche met mascarponecrème. Beide teams noemen hun samenwerking op de Horecava heel leuk en leerzaam. Met dit recept is eindeloos te variëren in smaken en decoraties, afhankelijk van het eetmoment!

Recept en foto’s: BoulangerieTeam en Nederlands Patisserie Team

Briochedeeg

Ingrediënten:

  • 100 % Super Patent Kristal
  • 5 % gist
  • 2 % zout
  • 1 % melkpoeder
  • 6 % basterdsuiker
  • 6 % suiker
  • 50 % vers ei
  • 8 % water
  • 60 % boter

Bereidingswijze:

Brioche-4-225x300 Kneed van alle grondstoffen – behalve de boter – een voor 80% afgekneed deeg. Voeg vervolgens in stukjes de boter toe en kneed het deeg verder af. Kleur de helft van het deeg met chocolade. Maak een papje van chocolade: twee delen melk en één deel cacaopoeder. Plaats het deeg voor een nacht in de koeling.

Verwerken:

Rol het deeg uit op 2,5 mm. Steek met de klaversteker een stukje deeg uit. Plaats dit in de mini muffinvorm. Spuit een beetje frangipane in. Narijs van circa 60 minuten.

Bakken op 230 °C boven en 220 °C onder.

Baktijd: circa tien minuten.

Mascarpone crème

Brioche-2-225x300 Ingrediënten:

  • 300 gr room
  • 50 gr suiker melis
  • 3 gr gelatine
  • 18 gr koud water
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr mascarpone

Bereidingswijze:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Kook vijftig gram room met de vanille en de suiker en laat vijftien minuten infuseren.
  • Smelt de gelatine en zeef de room en voeg samen.
  • Voeg de gelatine/room aan de mascarpone en voeg ook de room toe.
  • Koel minimaal zes uur terug.
  • Draai luchtig wanneer nodig.

Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl of info@nederlandspatisserieteam.nl.

Lees ook
Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Een heerlijk zacht broodje, gevuld met een room van cassis, vooral erg lekker op zomerse dagen. Het is gemaakt van een luxe en rijk gevuld briochedeeg. Echt een smaakvolle traktatie die het zomergevoel oproept.

Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Een taartje met voorjaarssmaken, waaronder mango, passie, banaan en citroen. Dat alles gecombineerd met yoghurt, krokante melkchocolade en een basis van amandelfinancier. De combinatie van verschillende texturen en recepturen zorgt voor een heel mooi en smaakvol resultaat, dit voorjaar speciaal ontwikkeld voor Huize van Wely.

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Flatbread is een wereldbekend type brood, gemaakt van inlandse graansoorten en ingrediënten, in dit geval afkomstig van de Veluwe. Dit brood laat zich makkelijk combineren met allerlei soorten beleg en je kunt het mooi vullen, maar je kunt het ook gebruiken als plukbrood bij de warme maaltijd. In dit recept een combinatie van mooie smaken, zoals gerookt...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...