Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Brioche (4)

BoulangerieTeam-1-300x199 Het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam hebben op de Horecava de handen ineen geslagen om elkaars kennis en kunde te benutten. Gezamenlijk hebben zij een product ontwikkeld, dat gebruikt kan worden tijdens verschillende eetmomenten gedurende de dag. Patisserie en boulangerie kunnen prachtig samenkomen in één product! Daarvan getuigt deze brioche met mascarponecrème. Beide teams noemen hun samenwerking op de Horecava heel leuk en leerzaam. Met dit recept is eindeloos te variëren in smaken en decoraties, afhankelijk van het eetmoment!

Recept en foto’s: BoulangerieTeam en Nederlands Patisserie Team

Briochedeeg

Ingrediënten:

  • 100 % Super Patent Kristal
  • 5 % gist
  • 2 % zout
  • 1 % melkpoeder
  • 6 % basterdsuiker
  • 6 % suiker
  • 50 % vers ei
  • 8 % water
  • 60 % boter

Bereidingswijze:

Brioche-4-225x300 Kneed van alle grondstoffen – behalve de boter – een voor 80% afgekneed deeg. Voeg vervolgens in stukjes de boter toe en kneed het deeg verder af. Kleur de helft van het deeg met chocolade. Maak een papje van chocolade: twee delen melk en één deel cacaopoeder. Plaats het deeg voor een nacht in de koeling.

Verwerken:

Rol het deeg uit op 2,5 mm. Steek met de klaversteker een stukje deeg uit. Plaats dit in de mini muffinvorm. Spuit een beetje frangipane in. Narijs van circa 60 minuten.

Bakken op 230 °C boven en 220 °C onder.

Baktijd: circa tien minuten.

Mascarpone crème

Brioche-2-225x300 Ingrediënten:

  • 300 gr room
  • 50 gr suiker melis
  • 3 gr gelatine
  • 18 gr koud water
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr mascarpone

Bereidingswijze:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Kook vijftig gram room met de vanille en de suiker en laat vijftien minuten infuseren.
  • Smelt de gelatine en zeef de room en voeg samen.
  • Voeg de gelatine/room aan de mascarpone en voeg ook de room toe.
  • Koel minimaal zes uur terug.
  • Draai luchtig wanneer nodig.

Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl of info@nederlandspatisserieteam.nl.

Lees ook
Recept Lemon Swirl

Recept Lemon Swirl

De Prima Blanca Max is de nieuwe slagroom van Debic. Deze hoogwaardige slagroom biedt een mooie witte kleur, hogere opslag, maximale stand en stevigheid en een romige smaak. Met de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kunnen bakkers met de Debic Prima Blanca Max verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Zoals in dit recept voor...

Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

Het Nederlands BoulangerieTeam gaat door naar het WK Boulangerie 2020. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels wisten zich hiervoor te plaatsen tijdens de kwalificatiewedstrijd in het hart van Parijs. Het WK Boulangerie 2020 vindt plaats tijdens Europain 2020. Het Nederlandse team behaalde in Parijs de tweede plaats, achter Frankrijk...

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...