Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Brioche (4)

BoulangerieTeam-1-300x199 Het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam hebben op de Horecava de handen ineen geslagen om elkaars kennis en kunde te benutten. Gezamenlijk hebben zij een product ontwikkeld, dat gebruikt kan worden tijdens verschillende eetmomenten gedurende de dag. Patisserie en boulangerie kunnen prachtig samenkomen in één product! Daarvan getuigt deze brioche met mascarponecrème. Beide teams noemen hun samenwerking op de Horecava heel leuk en leerzaam. Met dit recept is eindeloos te variëren in smaken en decoraties, afhankelijk van het eetmoment!

Recept en foto’s: BoulangerieTeam en Nederlands Patisserie Team

Briochedeeg

Ingrediënten:

  • 100 % Super Patent Kristal
  • 5 % gist
  • 2 % zout
  • 1 % melkpoeder
  • 6 % basterdsuiker
  • 6 % suiker
  • 50 % vers ei
  • 8 % water
  • 60 % boter

Bereidingswijze:

Brioche-4-225x300 Kneed van alle grondstoffen – behalve de boter – een voor 80% afgekneed deeg. Voeg vervolgens in stukjes de boter toe en kneed het deeg verder af. Kleur de helft van het deeg met chocolade. Maak een papje van chocolade: twee delen melk en één deel cacaopoeder. Plaats het deeg voor een nacht in de koeling.

Verwerken:

Rol het deeg uit op 2,5 mm. Steek met de klaversteker een stukje deeg uit. Plaats dit in de mini muffinvorm. Spuit een beetje frangipane in. Narijs van circa 60 minuten.

Bakken op 230 °C boven en 220 °C onder.

Baktijd: circa tien minuten.

Mascarpone crème

Brioche-2-225x300 Ingrediënten:

  • 300 gr room
  • 50 gr suiker melis
  • 3 gr gelatine
  • 18 gr koud water
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr mascarpone

Bereidingswijze:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Kook vijftig gram room met de vanille en de suiker en laat vijftien minuten infuseren.
  • Smelt de gelatine en zeef de room en voeg samen.
  • Voeg de gelatine/room aan de mascarpone en voeg ook de room toe.
  • Koel minimaal zes uur terug.
  • Draai luchtig wanneer nodig.

Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl of info@nederlandspatisserieteam.nl.

Lees ook
De ‘zoetste’ beurs ter wereld - AB Tech Expo maakt Sigep 2020 voor bakkers nog interessanter

De ‘zoetste’ beurs ter wereld - AB Tech Expo maakt Sigep 2020 voor bakkers nog interessanter

van 18 tot 22 januari 2020 opent Sigep voor de 41e keer de deuren. In het Expo Center in het Italiaanse Rimini ontdekken bezoekers toekomstige trends en nieuwe formats, al het nieuws uit de sector en de beste innovaties. Dit jaar vindt tijdens de beurs tevens AB Tech Expo plaats, de internationale beurs voor brood, banket en zoetwaren. Dat maakt de...

Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Dé internationale beurs voor ondernemers in de bakkerij- en banketsector komt terug in 2020. Net als in 2018 vindt de vierdaagse Europain plaats in Parijs, dit keer in het Porte de Versailles. Verder is het evenement flink naar voren gehaald: bakkers moeten hun agenda vrij houden tussen 11 en 14 januari.

Gezondheidsbrood met aronia en lijnzaad

Gezondheidsbrood met aronia en lijnzaad

Dit brood kan bij ieder moment van de dag: ontbijt, lunch of diner. Het brood is licht zoet door de bosbessen. In combinatie met de BT80 en lijnzaad is het brood mooi in balans.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...