Bloemenhoning Speltbrood

8 februari 2018

eindresultaat-300x200 Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen. De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt. Dit zorgt ervoor dat de diverse soorten bloemenhoning allemaal een verschillende smaak hebben!

Als je de geroosterde zaden mengt met de honing, dan verspreidt de smaak heerlijk in het brood. Dit komt prima tot zijn recht om ‘s morgens een sneetje brood te eten met een kopje koffie erbij!

Benodigdheden

  • 100 %         speltbloem
  • 0,5 %          gist
  • 2,2 %          zout
  • 15  %          vaste speltdesem
  • 65  %          water
  • 10  %          water inwassen
  • Vulling:
  • 15 %          meerzadenmix
  • 10 %         bloemenhoning
  • 5  %          water

Bereidingswijze

Stap 1

Rooster eerst de zaden. Meng vervolgens een beetje water met honing en voeg de zaden toe. Laat dit een dag intrekken.

Stap-1-300x225 stap-1.3-300x225

Stap 2

Maak van alle ingrediënten een soepel deeg. Was als laatste het overige water in. Meng vervolgens de zaden door.

stap-2.2-300x225 stap-2.3-300x225 stap-2.4-300x200

Stap 3

Vouw na 45 minuten het deeg, geef vervolgens nog eens een bulkrijs van 45 minuten.

Stap-3-200x300

Stap 4

Na de bulkrijs het deeg afwegen op 600 gram en een puntrijs geven van 20 minuten.

stap-4-300x225

Stap 5

Na 20 minuten maken we het brood op en plaatsen we dit in de mandjes. Dit gaat de koeling in op 5 graden tot de volgende dag.

stap-5.1-300x200 stap-5.2-300x200

Stap 6

Na de nachtoverbrugging bakken we het brood direct vanuit de koeling. Plaats de broden op de inschieters.

stap-6-300x200

Stap 7

Decoreer de broden met roggebloem. Het is ook mooi om een sjabloon aan te brengen.

stap-7.1-200x300 stap-7.2-200x300

Stap 8

Bak het brood lekker krokant.

stap-8-300x200

Stap 9

Het eindresultaat! Geniet ervan!  Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

eindresultaat-300x200  

Altijd op de hoogte blijven?