Baguettine tout chocolade et noix

Baguettine tout chocolade et noix_BIB 5-2019

Stokbroodje met pure chocolade en geroosterde hazelnoten

Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen. Een perfect weekendbroodje!

Recept en foto's: BoulangerieTeam

Wat heb je nodig...

  • 100% T55
  • 2% zout
  • 1% gist
  • 25% vloeibare desem
  • 50% water
  • 10% room
  • 30% chocolade 80% op 35°C
  • 10% inwas room
  • 7,5% geroosterde hazelnootjes, gehakt
  • 7,5% chocolade druppels, bakvast

Desem

  • 50% starter
  • 100% water op 45°C
  • 100% T65

Stap 1

  • Meng de desemstarter met water.
  • Meng de bloem erdoor.
  • Laat 2 uur rijzen op 34°C.
  • Koel terug op 4°C en gebruik na 3 uur of laat staan voor de volgende dag.

Stap 2

  • Voeg bloem, zout, desem, gist, water en room in de kuip.
  • Draai 6 minuten en kneed 3 minuten. Zet de machine terug naar stand 1.
  • Voeg de vloeibare chocolade toe en meng tot het is opgenomen.

Baguettine tout chocolade et noix_stap 2_BIB 5-2019

Stap 3

  • Was in met de tweede hoeveelheid room.
  • Voeg daarna het garnituur toe.

Baguettine tout chocolade et noix_stap 3_BIB 5-2019

Stap 4

  • Gewenste deegtemperatuur van 24°C en geef 90 minuten bulkrijs.

Baguettine tout chocolade et noix_stap 4_BIB 5-2019

Stap 5

  • Verdeel na de bulkrijs in stukken van 320 gram.

Baguettine tout chocolade et noix_stap 5_BIB 5-2019

Stap 6

  • Punt deze op en geef 20 minuten puntrijs.

Baguettine tout chocolade et noix_stap 6_BIB 5-2019

Stap 7

  • Rol tot een mooi stokbroodje, maak ze niet te lang en geef 60 minuten narijs.
  • Schiet in op 235°C kap en 210°C vloer. Stoom en zet de oven terug naar 225°C kap en 200°C vloer. Bak rond de 24 minuten.

Baguettine tout chocolade et noix_stap 7_BIB 5-2019

Het eindresultaat! Geniet ervan!

Baguettine tout chocolade et noix_eindresultaat_BIB 5-2019

Even voorstellen... Hans Heiloo

Waar werk je?
Ik werk als docent bij het Bakery Institute in Zaandam.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op mijn deelname aan de IBA Cup in München. Dit was mijn allereerste wedstrijd namens het BoulangerieTeam.

Na een carrière als patissier in diverse tophotels en restaurants kwam Hans in 2013 werken als docent bij Bakery Institute. Hans volgde zelf de 9-weekse opleiding Boulangerie. Zijn specialisme is desembrood en sierstukken.

Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Dossiers
Lees ook
Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden.

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Hoe kun je als chocolatier je producten het beste aan de man brengen? De resultaten van het onderzoek 'Taste Tomorrow' kunnen hierbij helpen. Belcolade-Puratos presenteerde de resultaten tijdens de Belgium Chocolate Summit.

"Chocolade is emotie"

"Chocolade is emotie"

Begin juni organiseerde Chocolaterie, het Belgische vakblad voor de chocolatier, de Belgium Chocolate Summit. Drie dagen lang ging het in Antwerpen over chocolade.

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Functieomschrijving: Als Broodbakker/Deegmaker ga jij mee werken binnen een enthousiast team. Je draagt dagelijks je steentje bij aan o.a. het produceren van klein...

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot Z en volgens een...

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...