Open Bakkerij Weekend voor vakgenoten bij Gerard & Suus

17 mei 2018

Gerard & Suus Hardeman zetten in het eerste weekend van juni de deuren van hun biologische bakkerij in Wijk en Aalburg wagenwijd open voor hun collega’s.

"Wij bakken al twintig jaar [h]eerlijk brood. Van biologische grondstoffen, zonder toevoegingen. Onze recepten zijn teruggebracht tot de essentie. Meer met minder is het adagium. Biologisch brood wint sterk terrein. De afgelopen 10 jaar verdrievoudigde de omzet van biologische voeding. In de supermarkten steeg de omzet van biologisch brood en banket zelfs met 26%. Vakgenoten trekken steeds vaker de conclusie dat die ontwikkelingen niet meer gaat stoppen. Hoe ga je daar als bakker dan in mee?

Biologisch werken vraagt wat van je vakmanschap. Door de toevoegingen weg te laten, is het product waarmee je werkt wat eigengereider. Je moet dicht op de processen zitten en aanvoelen en begrijpen wat er gebeurd. Vandaar deze uitnodiging aan vakgenoten om mee te komen kijken. Onze bakkerij is open. Letterlijk – onze klanten weten dat ze door mogen lopen als Gerard en onze stagiairs in de bakkerij aan het werk zijn – en figuurlijk. Waarom geheimzinnig doen over werkwijzen en recepturen? Wij delen graag onze kennis en ervaring. Cees de Haan van Koopmans zei nog niet zo lang geleden: ‘Geef één recept aan 30 bakkers, en je krijgt 30 verschillende broden."

Ralph Nieboer van Breadworks is aanwezig en laat zijn specialiteit de Vienoisserie zien. Ook Jan van Snippenberg van Bakkerijwereld is present. Hij brengt nieuwe kneders en kleine ovens mee.

De open dag vindt plaats op zaterdag 2 juni vanaf 14.00 uur en op zondag 3 juni van 09.00 uur tot 17.00 uur in Torenstraat 2, Wijk en Aalburg. Belangstellenden die vragen of suggesties hebben kunnen Gerard & Suus Hardeman mailen.

Altijd op de hoogte blijven?