Innovatie
Met ingang van april 2009 verzorgt innovatienetwerk en klankbord voor MKB-ondernemers Syntens de rubriek Innovatief, waarin een innovatie centraal staat. Een Syntens-adviseur reageert in het artikel op deze innovatie.
Bekijk het dossier.
Innovatietips
Syntens is het innovatienetwerk voor ondernemers. Syntens stimuleert en begeleidt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf via tal van innovatieprojecten. In elke servicebrief geeft Syntens een innovatietip.
Bekijk het dossier.
Kassasystemen
Structuur in de bakkerij en rust voor de bakker. Volgens ontwikkelaars van kassasystemen en bakkerijsoftware voorkomt een automatiseringsslag op order/entry-gebied een hoop stress en daarmee mogelijke fouten. Naar aanleiding van de oktobereditie van Bakkers in bedrijf waarin automatisering centraal staat, is dit dossier aangemaakt.
Bekijk het dossier.
Marketingadvies
Het Nederlands Bakkerij Centrum is hét kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Iedere twee weken levert het NBC een bijdrage aan de Servicebrief van Bakkers in bedrijf in de vorm van ondernemersadvies. NBC ontwikkelde namelijk de Ondernemingsscan warmee de bakker in één keer inzicht krijgt in alle onderdelen van de bedrijfsvoering, waardoor hij direct prioriteiten kan stellen. We volgen bakker Ron Ossendrijver uit Deurne in dit proces.
Bekijk het dossier.
Multicultureel
Nederland telt een grote groep multiculturele bakkers. Over het exacte aantal verschillen de meningen. Veel is er niet bekend over het reilen en zeilen van de nieuw-Nederlandse bakkers. Hoe werken ze? Hoe gaan ze om met de regelgeving? Bakkers in bedrijf belicht in deze serie een aantal multiculturele bakkers.
Bekijk het dossier.
Social Media
Social media is een trend die zich steeds verder ontwikkelt. Bedrijven doen echter nog nauwelijks mee. In heel het land zetten social media deskundigen een stap naar voren, om ondernemers verder te helpen in het digitale medialand waar Twitter, Facebook en LinkedIn de kroon spannen. Feit is dat we in deze tijd niet meer om de nieuwe media heen kunnen. Maar, kan ook iedere ijsondernemer hier iets mee?
Bekijk het dossier.
Deel dit artikel