Bakery Nexus
Bakery Nexus is een onafhankelijke vereniging die bestaat uit jonge en enthousiaste leden die allemaal werken in de (inter)nationale bakkerijbranche. De leden hebben de ambitie om zich binnen de branche verder te ontwikkelen en/of hebben hierin al een wezenlijke positie.
Bekijk het dossier.
Financieel
De rubriek Financieel wordt verzorgd door Bouwer & Officier, Accountants en belastingadviseurs voor bakkers te Hazerswoude. In deze rubriek behandelen Michel Duijm en Koos Klein onderwerpen als bedrijfsopvolging, belastingen en administratie.
Bekijk het dossier.
Foodlog
Foodlog is een onafhankelijk nieuwsplatform over voedsel, gezondheid en eten & drinken. In dit dossier staan de berichten van Foodlog die interessant zijn voor de lezers van Bakkers in Bedrijf.
Bekijk het dossier.
Grondstoffen
Grondstoffen zijn het fundament van bakkerijproducten. In dit dossier vindt u de rubriek Grondstof belichten. In deze rubriek bespreekt Clementine van Muijen, docent bakkerijtechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein, een aantal veel gebruikte grondstoffen. Ook de dossiers zout en volkoren zijn hier te vinden.  informatie over de grondstoffen volkoren en zout.
Bekijk het dossier.
IJsverkoop
IJs toont veel overeenkomsten met brood, vindt de ene bakker. Een ander ziet juist meer gelijkenissen tussen ijs en banket. De verkoop van ijs maakt de laatste jaren een forse groei door in Nederland. IJs is een margeproduct en kan een fijne bijdrage leveren aan de bakkerijomzet. Maar bedenk wel: ijs maken is net zo goed een ambacht als brood- en banketbakken. En starten met ijs brengt heel wat keuzes met zich mee.
Bekijk het dossier.
Inspiratie
Inspiratie is het online dossier van Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is het platform voor promotie en informatie van en voor de ambachtelijke (banket)bakker. De stichting richt zich op het toekomstperspectief van de ambachtelijke (banket)bakkerij via promotie en het delen van kennis en informatie met vakgenoten.
Bekijk het dossier.
Innovatie
Met ingang van april 2009 verzorgt innovatienetwerk en klankbord voor MKB-ondernemers Syntens de rubriek Innovatief, waarin een innovatie centraal staat. Een Syntens-adviseur reageert in het artikel op deze innovatie.
Bekijk het dossier.
Opleiding
Nederland telt tal van bakkerijopleidingen op zowel vmbo- als mbo-niveau. Ook zijn er instituten die een directe link hebben met het bakkerijonderwijs. Alle onderwijsinstellingen worden in deze rubriek besproken.
Bekijk het dossier.
Recepten
In dit dossier vindt u een overzicht van recepten die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd in Bakkers in bedrijf. De recepten zijn afkomstig van Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, van het Nederlands Patisserie Team en van het Nederlands BoulangerieTeam. Ook staan hier de historische recepten van het Nederlands Bakkerijmuseum ‘Het warme Land’ in Hattem.
Bekijk het dossier.
Sinterklaas
Dit dossier startte met de speciale ‘mijtereditie’ van Bakkers in bedrijf die verscheen op 28 september 2012. Wat kunnen bakkers doen om nóg meer uit hun Sinterklaasomzet te halen? Wat speelt er? Een inspirerend dossier met weetjes over Sinterklaasvieringen, die u uw klanten kunt vertellen.
Bekijk het dossier.
Vraagbaak
In deze rubriek in Bakkers in bedrijf staat een specialist van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) stil bij een actuele en praktische vraag die leeft onder bakkers. Heeft u een vraag voor deze rubriek? Mail deze naar het NBC
Bekijk het dossier.
Wereldtrends
In dit dossier deelt AB Mauri wereldwijde trends voor ambachtelijk gebruik. “Niemand heeft tijd om alle winkels af te gaan en al helemaal niet wereldwijd”, aldus Marketing Manager Anke Nijhuis. “Maar het is wel heel interessant om te weten wat er in de broodwereld speelt. Daarom bieden wij graag deze inspiratie.”
Bekijk het dossier.
Deel dit artikel