Nieuws
Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door
De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door. Vanwege de corona vinden de wedstrijden dit jaar op 8 maart online plaats. De organisatie heeft een onderkomen gevonden bij het ZIN Inspiratie Lab van Sligro.
Studenten Bakery Institute delen producten met regionale zorgverleners en verzorgingshuizen
Studenten van het Bakery Institute in Zaandam delen deze week hun vers gebakken broden uit de praktijklessen zorgverleners en verzorgingshuizen in de regio. Normaal gesproken vinden deze producten via een pop-up store in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde hun weg naar consumenten in de regio, maar vanwege COVID-19 krijgen zij een andere, toepasselijke...
NBA organiseert online training voor leidinggevenden
Vanwege de coronacrisis blijft live trainen voorlopig nog even lastig. Daarom gaat de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gewoon door met de online trainingen. Voor leidinggevenden in zowel de industriële als ambachtelijke bakkerijen heeft de opleider twee nieuwe online trainingen ontwikkeld.
Stijgingen en dalingen in de biologische sector
Het biologisch landbouwareaal in Nederland steeg in 2020 met 5,9% naar 79.664 hectare, blijkt uit de jaarcijfers over de biologische sector van Skal Biocontrole. Toch schakelen steeds minder boeren over naar biologisch, ziet Bionext.
Nog meer kleine taartjes
Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.
Medewerkers van Cargill leggen werk neer
Sinds het middaguur van maandag 18 januari liggen de vier Nederlandse fabrieken van Cargill stil. Vakbonden FNV en CNV hebben een staking uitgeroepen en eisen onder meer 5% loonsverhoging.
Bakkers in bedrijf – editie 10
Verpakkingsspecial 2020
Superaanbieding
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.
Inschrijven