Zwitserse chocolatiers hebben last van de coronacrisis

Chocolade_Unsplash

Foto: Unsplash

Zwitserse chocolademakers verkochten de afgelopen maanden minder chocola. De vraag nam af door het sluiten van de horeca en de vermindering van het luchtverkeer vanwege de coronacrisis. Dat maakt brancheorganisatie Chocosuisse bekend.

De eerste acht maanden van 2020 verkochten de Zwitserse chocolademakers ruim 14 procent minder ten opzichte van 2019. Tussen mei en augustus was dit volgens de cijfers van Chocosuisse zelfs 21,5 procent. De coronacrisis speelt hier een belangrijke rol. Omdat restaurants en hotels moesten sluiten en het vliegverkeer afnam was er minder vraag naar chocola. 

In 2019 lag de Zwitserse chocoladeproductie op zo'n 200.000 ton. De omzet is jaarlijks gemiddeld 2 miljard euro. Zo'n 70 procent van de Zwitserse chocola is bestemd voor de export. Internationaal nam de vraag naar Zwitserse chocola af. Chocosuisse ziet voorlopig geen herstel in de internationale markt.

Ook in het eigen land nam de vraag naar Zwitserse chocolade af. Tegelijkertijd signaleert Chocosuisse een toename van de export van buitenlandse chocola. Dat komt volgens de Zwitserse brancheorganisarie door de hoge prijzen van grondstoffen vanwege het protectionisme van de Zwitserse regering.

Bron: Nu.nl

 

 

Lees ook
Ontslag door corona

Ontslag door corona

Corona heeft veel veranderd: de anderhalvemetersamenleving is ingevoerd en iedereen werkt zoveel mogelijk thuis. Op de werkvloer geldt dat je bij klachten thuisblijft en je gezinsleden ook. Hierover komen vanuit de praktijk veel (juridische) vragen. Kunnen werknemers zich ziekmelden of moeten ze onbetaalde verlofuren opnemen? Wie betaalt de loonkosten...

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecava, jaarlijks in januari in RAI Amsterdam en de grootste horecavakbeurs van Nederland, wordt als gevolg van de coronacrisis volledig online georganiseerd. Het online evenement wordt gehouden op maandag 25 januari 2021.

Industrieel ambacht?

Industrieel ambacht?

Terwijl we in een tweede (gedeeltelijke) lockdown zijn terechtgekomen is de beroepsgroep ook in deze onzekere tijd gewoon open, en dag en nacht actief. Toch staat de ambachtelijke bakker onder druk.

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...