
IJssalon Heldro in Ottersum wordt al decennialang - sinds 1938 - geliefd in het zuidoosten van Nederland. Het ijs van Heldro wordt regionaal geprezen als het ‘Witte Goud van Noord-Limburg’. De ijssalon is trots om samen met een grote landelijke partij als Zuivelhoeve in zee te gaan en staan te popelen om samen de merken en concepten verder te ontwikkelen. Op 19 maart 2025 is het Heldro-personeel op de hoogte gebracht van de overname.
Eigenaren Heldro IJs
Het ijsmerk was sinds 2016 eigendom van Plus-ondernemers Jan Verbeeten, Jolien Verbeeten en Koen Verstegen. Heldro wekte de belangstelling van Zuivelhoeve bij de proef met Bakker Bart in de zomer van 2024. Die proef wekte de belangstelling van Zuivelhoeve. “Er ontstond een ‘match made in heaven”, aldus Jan Verbeeten.
Zuivelhoeve
Heldro gaat met het merk een nieuwe fase in. Zuivelhoeve koppelt een enorm netwerk in zowel de horeca-, out-of-home- als foodretailbranche aan de kennis van ijs. Zuivelhoeve is onderdeel van Roerink Food Family, een familiebedrijf dat naast verse zuivel en retail ook zijn sporen verdiend heeft in de ijsbranche. Dat Heldro IJs ook een familiebedrijf is, maakt de samenwerking makkelijker. De eerste nieuwe verkooppunten - naast de huidige 65 regionale punten - dienen zich de komende maanden aan.
De overname door Thijs Janssen als ijsondernemer
Ook neemt Thijs Janssen per 31 maart de exploitatie van de Heldro IJs in Ottersum over. Thijs werkt al bijna negen jaar bij Heldro en kent het bedrijf van binnen en buiten. Hij is daarnaast geboren en getogen in Ottersum. Hij gaat met veel passie en plezier aan de slag als ijsondernemer en hij zal nauw gaan samenwerken met de Zuivelhoeve.
Vorig jaar verscheen er op Bakkers in Bedrijf een artikel over de samenwerking van Heldro IJs met Bakker Bart.