Zuivel de stand van zaken

Zuivel_shutterstock

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de Bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.”

Geen betere plek om over (de toekomst van) zuivel te praten dan tussen de koeien. Gastheer van deze laatste bijeenkomst van het Genootschap rondom Grip op grondstoffen was Peter Gille die samen met zijn vrouw boerderij Het Lansingerland runt. Een modern melkveebedrijf met voer- en melkrobots en een digitaal systeem dat alles rondom de koeien tot in de puntjes bijhoudt en analyseert. Zo weet Peter tot op de dag nauwkeurig wanneer een hoe vruchtbaar is en ziet hij uierontstekingen aankomen waardoor hij eerder kan handelen en veel minder antibiotica hoeft te gebruiken dan voorheen. “Ik heb ongeveer 100 koeien en een melkproductie van 1 miljoen liter per jaar. Maar dit is best een harde business vind ik, met grote investeringen en weinig marge.” Daarom zijn Peter en zijn vrouw naast het melkveebedrijf verschillende andere ondernemingen gestart. Op dit moment haalt Peter het grootste deel van zijn inkomen uit ...

Meer weten over de Stand van zaken in Zuivel? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 9-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex BTW voor het eerste jaar!

Lees ook
Cargill investeert vier miljoen om bewuste snoeper te lokken

Cargill investeert vier miljoen om bewuste snoeper te lokken

Cargill investeert vier miljoen euro in haar Belgische fabriek in Moeskroen om chocolade met dertig procent minder suiker te kunnen produceren. Hiermee wil het Amerikaanse familiebedrijf de groeiende nichemarkt van zoetwaren met verlaagde suikergehaltes bedienen.

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de Bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.”

Zuivel – de stand van zaken

Zuivel – de stand van zaken

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.” Geen betere plek om over (de toekomst van) zuivel te praten dan tussen de koeien. Gastheer...

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...